Alig várják, hogy utazhassanak már a franciák és a belgák

Forrás: turizmus.com

 2021. január 27. 15:29

A tavalyi sikeres értékesítési akciók folytatásaként Ljubinkovic Iván, az MTÜ piacszakértője idén is számos színes aktivitást tervez piacain.

Bár Franciaországban a napi megbetegedések száma egyelőre nő és a sípályákat is lezárták, a franciák utazási kedve nem lankad. Kezdetben ugyan sokan idegenkedtek a Covid-19 elleni védőoltásoktól, már a lakosság 54%-a szeretné beoltatni magát és a Le Parisien szerint még ennél is többen, 62% támogatná valamilyen fajta „vakcinaútlevél” bevezetését, hogy újra külföldre utazhassanak – tájékoztatott a piaci helyzetről a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Ljubinkovic Iván

Fotó: MTÜ

„Főleg az inspirál, hogy a franciák nagyon akarnak utazni és ez az utazási vágy a járványidőszak elhúzódásával egyre erősebb. A franciáknál eleve sok az iskolai szünet, ráadásul a koronavírus hatására a nemzetközi trendeknek megfelelően egyre hosszabb szabadságokat terveznek, egy desztináción belül szeretnének minél több mindent felfedezni, így a vidéki desztinációk is fő fókuszba kerülhetnek” – mondta Ljubinkovic Iván, az MTÜ Franciaországért felelős piacszakértője, aki a járvány 2020 márciusi kitörése óta a Benelux államok B2B turisztikai kapcsolataival is foglalkozik.

Az új piacokon, Belgiumban és Hollandiában rendkívül nagy az érdeklődés Magyarország iránt. Az ott élőknek már van egy bizonyos szintű alaptudásuk hazánkról, ezért a fővároson kívül nyitottabbak vidéki helyszínek felkeresésére is. Ráadásul az eddig csak long-haul desztinációkkal foglalkozó tour operatorok a járvány hatására kezdenek új termékeket keresni európai desztinációkban, így Magyarország is belekerült a látókörükbe – Ljubinkovic Iván pedig sales calljai során célzottan keresi ezeket a kapcsolatokat.

„A belgák és a hollandok közül sokan nagyon komplex tervezési fázisban vannak, nagyon jó lehetőségek nyílnak meg a budapesti és vidéki magyar turizmus számára, minden kategóriában” – erősítette meg az MTÜ piacszakértője, aki tavaly novemberben és decemberben három rendkívül sikeres virtuális rendezvényen népszerűsítette 12 magyar partnerrel együtt Budapest és környéke, valamint a Balaton látványosságait és programlehetőségeit.

A rendezvények élőben több mint 250 francia, belga és holland turisztikai szakembert értek el, köztük jelentős számú, Magyarországra fókuszáló új potenciális partnert is. A részt vevő külföldi szakemberek rendkívül sok kérdést tettek fel, érdeklődésükkel még változatosabbá és dinamikusabbá téve a rendezvényeket.

A tavalyi sikeres értékesítési akciók folytatásaként, először egy – már tavaly tervezett, de a járványügyi helyzet miatt az idei év elejére átszervezett – hibrid rendezvényre kerül majd sor, ahol a hazai partnerek találkozhatnak párizsi high-end irodákkal. A tervek szerint a francia partnerek egy közös helyszínen gyűlnek össze, ahol a piacszakértő beszédét kivetítve követhetik, majd a magyar résztvevők – szállodák és DMC-k – párban folytathatnak megbeszéléseket velük és mutathatják be széles körű tevékenységüket.

Emellett az MTÜ piacszakértője idén is több mint 10 tematikus webinárt, négy figyelemfelkeltő, kreatív workshopot tervez, és természetesen heti szinten folytatja a virtuális meetingeket is francia, belga és holland partnereivel, hogy a szakemberek még jobban megismerhessék hazánk gyönyörű látványosságait, rendkívül gazdag és folyamatosan fejlődő turisztikai kínálatát.

Kérdések, javaslatok, vagy az aktivitásokkal kapcsolatos érdeklődés esetén keressék bizalommal Ljubinkovic Ivánt elérhetőségein (Ivan.Ljubinkovic@mtu.gov.hu, +36 30 402 5178).