Az újdonságokat keresték a vásárlók az idei Conventán

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 31. 10:13

Idén is sikeresen vitte partnerei jó hírét az MKI a Conventa nemzetközi szakkiállításon és vásáron.

A régió nagy múltú, holisztikus élményt kínáló MICE rendezvényén, a Conventa Trade Show-n Becsei Gabriella, a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) association sales menedzsere előzetesen egyeztett tárgyalásai mellett a desztinációnk iránti nagy érdeklődésre tekintettel naptáron kívüli megbeszéléséken is – két nap alatt harminckét tárgyaláson - képviselte a hazai szolgáltatókat. A tárgyalófelek ismerték, méltatták a desztinációt, jellemzően az újdonságok, közelmúltban nyílt helyszínek, különleges programok felől érdeklődtek - tájékoztatta lapunkat az MKI.

„A visszatérő és új partnerek örömmel és nyitottsággal terveznek hazánkban, Budapesten megvalósuló rendezvényt és a 2023-as évet aktív üzleti évként készítik elő. A Conventán kiállítani számunkra fontos képviseleti, értékesítési lehetőség, és példaértékű is, ahogy a rendezők, szlovén kollégáink a meetings industry neves szakértőit, szereplőit tudják desztinációjukba vonzani a nemzetközileg is elismert szakmaisággal. Az MKI számára is kiemelt terület, a fenntarthatóság terén szintén évről évre láthatóbb, miként törekednek az esemény lábnyomának minimalizálására" - fogalmazott az eseményen részt vevő Békefi Anna, az MKI ügyvezető igazgatója.

"2009-ben indultunk el a fenntarthatóság útján, amelyen következetes lépéseket kell tennünk a karbonsemlegesség irányába. A Conventa e téren is hosszú távra tervez, ezért állandó fejlesztésekre épülő rendszert dolgozott ki: ez a Conventa 5R (Rethink, Reduce, Reuse, Recycle, Refuse)" – jegyezte meg Gorazd Čad, a Conventa társalapítója.

A Conventa idén 33 ország 92 kiállítójának (szállodák, konferenciaközpontok és kongresszusi irodák) - köztük a hazai Special Effects, Visual Europe Group és MJUS World Resort & Thermal Park Körmend -, valamint 145 hosted buyer-ének (rendezvényszervezők) 2500 üzleti tárgyalásához teremtett kiváló terepet.

Balról jobbra Gorazd Čad Conventa – Toleranca Marketing, Mauricio Guerrero Visual Europe Group Czech Republic, Cassandra Wiesner Special Effects, Fazakas F. János Visual Europe Group, Roman Mioduszewski Visual Europe Group Warsaw, Becsei Gabriella Magyar Kongresszusi Iroda, Békefi Anna Magyar Kongresszusi Iroda, Karmen Novarlič Slovenian Tourist Board, Jan Oršič Ljubljana Convention Bureau

Fotó: MKI