Kulturális turisztikai menedzser képzés a Budapesti Corvinus Egyetemen

Forrás: turizmus.com

 2021. január 19. 13:55

Szakértők szerint a válság idején kell megalapozni a megújulást, hiszen akkor lehet a legjobban fejlődni, amikor jut idő a képzésre. Az elmúlt évek munkaerőpiaci trendjei szerint a meglévő kollégák megtartása nehezebb feladatnak bizonyult a cégvezetés számára, mint az új munkaerő megtalálása.

Pedig a meglévő munkatárs megtartása kevesebb költséggel is jár. Egy jól megválasztott felnőttoktatási képzéssel a cég két legyet üt egy csapásra: egyrészt lojális, másrészt korszerű, specializált szaktudású munkatársat kap.

A kulturális turizmusnak egyre nagyobb a szerepe a turizmus szektoron belül, így a kulturális turisztikai attrakciók bemutatásához szükség van olyan szakemberekre, akik menedzseri szemlélettel rendelkeznek mind vezetői, mind alkalmazotti szinten. Ezeket az új ismereteket biztosítja a Corvinus Egyetem.

 

A szakot a turizmus szektorban dolgozóknak ajánljuk, akik kiemelten a kastélyok, várak, múzeumok, színházak, kiállítások, fesztiválok menedzselésére fókuszálnának. Illetve azoknak, akik kulturális intézményekben dolgoznak, de turisztikai és menedzsmentszemléletet akarnak megvalósítani a munkájukban.

A februárban induló Kulturális turisztikai menedzser/szakközgazdász szakirányú továbbképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a kulturális turisztikai termékekkel, azok marketingjével, a turisztikai termékfejlesztés folyamatával. Vállalkozási és szervezési ismereteket ad a képzés, hangsúlyozva a szak gyakorlatorientáltságát.

Két féléves, levelező munkarendben zajlik az oktatás, az órákat kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben tartják. A képzést a szakdolgozat megírása és megvédése zárja. A végzettség megnevezése közgazdász diplomával rendelkezők esetében kulturális turisztikai menedzser szakközgazdász, más diploma esetén kulturális turisztikai menedzser.

További információkért és a jelentkezéshez kattintson IDE!

(X)