Átvette az első strandminősítő védjegyet a vonyarcvashegyi Lido

Forrás: turizmus.com

 2023. július 01. 10:26

Pénteken elsőként vehette át a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában Vonyarcvashegy polgármestere.

Elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában a vonyarcvashegyi Lido. A védjegyet június 30-án vette át Pali Róbert, a település polgármestere Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezető igazgatójától.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője (j) átnyújtja a védjegyet Pali Róbert polgármesternek (b)

Fotó: Busák Attila

Könnyid László a helyszínen elmondta: ez az ernyővédjegy különféle turisztikai attrakciókat minősít, például a hazai szabadvízi strandokat, várakat, kastélyokat, gyógy- és wellnessfürdőket, gyógyhelyeket – tudósított az eseményről a zaol.hu.

A vonyarci stand erőssége a családbarát szolgáltatások

Fotó: Busák Attila

A szakember kifejtette, két év alatt várhatóan több mint 80 védjegytáblát ítélnek oda a hazai strandoknak, hiszen a Kisfaludy strandfejlesztési konstrukció utolsó ütemében a nyertes önkormányzatok vállalták ennek megszerzését. A határidő 2024-ben jár le.

Az első elismerést a legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel szerezte meg a vonyarcvashegyi Lido, amelynek négy évszakos kínálatát korábban ebben a cikkünkben mutattuk be.

A minősítési folyamat részleteiről rádióinterjú készült Könnyid Lászlóval, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetőjével, az adást ITT hallgathatják meg.

A Keszthelyi TV riportját pedig itt találják a tegnapi védjegyátadásról