Május 31: Mire érdemes odafigyelniük a SZÉP-kártyásoknak?

Forrás: turizmus.com

 2019. május 28. 14:29

Az új szabályozásnak köszönhetően a SZÉP-kártyára 2017-ben feltöltött összegek már nem járnak le automatikusan 2019. május 31-én, feltéve, hogy a kártyabirtokos eddig az időpontig megköti SZÉP-kártya szerződését.

Tavaly óta új kormányrendelet szabályozza a SZÉP-kártya felhasználását. Az egyik legfontosabb változás, hogy míg korábban a juttatásokat csak az utalást követő második év május végéig lehetett felhasználni, addig mostantól ezek az összegek már megmaradnak a munkavállalók SZÉP-kártya számláján, csupán a kibocsátó havonta 3% díjat von le belőlük.

Ezzel az előnnyel azonban csak azok élhetnek, akik megkötötték SZÉP-kártya szerződésüket. Akik május 31-ig nem szerződnek, azok a 2017-ben kapott, el nem költött összeget már nem tudják felhasználni, a kibocsátó azt vissza fogja utalni a munkáltatónak – írja a ProfitLine.

Az OTP SZÉP-kártyások 95%-a már megkötötte a szerződését, aminek köszönhetően az ő egyenlegük már biztosan nem jár le, de az OTP Pénztárszolgáltató figyelmeztet: még mindig több ezer olyan kártyabirtokos van, aki nem szerződött át, és van 2017-ben utalt, el nem költött juttatása, ami május 31-én lejárhat.

Már csak néhány nap maradt az új szerződéskötésre

Fotó: ProfitLine

„19 ezer olyan OTP SZÉP-kártya-birtokosunk van, aki még nem kötötte meg új szerződését, és van 2017-ben utalt, el nem költött összeg a kártyáján. Ez az összeg munkavállalónként átlagosan 10 ezer forint" – mondja Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője.

„Őket mindenképpen arra ösztönzöm, hogy költsék el május 31-ig feltöltéseiket, de még inkább arra, hogy keressenek fel egy OTP bankfiókot, és kössék meg a határidőig hátralevő néhány napban a szerződésüket. E nélkül ugyanis a fel nem használt egyenlegeik a korábbi szabályok szerint lejárnak, és az OTP Pénztárszolgáltató visszautalja azokat munkáltatójuk számára" – tette hozzá.