Megugrott a SZÉP-kártya a Hunguest Hotelsnél

Forrás: turizmus.com

 2019. május 26. 10:47

Indulása óta a legerősebb első negyedévét produkálta a Széchenyi Pihenőkártya a Hunguest Hotelsnél. A szállodavállalat a belföldi turizmusélénkítés fontos elemeként tekint a kártyára.

A Széchenyi Pihenőkártya turisztikai hatásait körbejáró cikksorozatunk első részében megírtuk, a kártyabirtokosok az első negyedévben több mint 3,5 milliárd forintot hagytak a hazai szállodákban, 12%-kal többet, mint az előző év hasonló időszakában.

Mint ismeretes, a cafeteriarendszer ez év eleji átalakítása nyomán a legnépszerűbb elemek közül egyedül a SZÉP-kártya tarthatta meg adómentességét.

A kiemelt helyzetbe hozott Széchenyi Pihenőkártya forgalma a Hunguest Hotelsnél is megugrott az esztendő elején. 2019 első három hónapjában a tavalyi bázishoz képest közel 15 százalékkal több forgalmat generált a SZÉP-kártya, s ezzel indulása óta a legerősebb első negyedévét produkálta – nyilatkozta Barkó Károly, a vállalat PR- és reklámigazgatója a Turizmus.com Magazinnak.

Bár a szállodaláncnál a bevételből való részesedése nem éri el a 10 százalékot, ettől függetlenül a belföldi turizmusélénkítés fontos elemeként tekintenek rá, és a cafeteriarendszer átalakulása nyomán a SZÉP-kártya-forgalom további növekedését várják.

Hunguest Grandhotel Galya – az egész évben népszerű galyatetői szállodából a Kékestetőre látni

Fotó: Hunguest Hotels Facebook-oldala

A január elsejével bevezetett módosítás a kártyakibocsátónak járó jutalék összegét is érinti: annak maximális mértéke 3,6% + áfára emelkedett, a minimum 12 forintos jutalékmérték változatlan maradt. A kormányrendelet ugyanakkor azt is előírja, hogy a SZÉP-kártya-kibocsátó a szolgáltatóktól kapott jutalék 50 százalékát a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részére ajánlja fel, az pedig ezt a forrást a Széchenyi Pihenőkártyával összefüggő tevékenység költségeire fordítja.

„A Széchenyi Pihenőkártyát terhelő jutalék emelkedése a szállodák számára természetesen pluszköltség, azonban a jutalék mértéke még így is a korábbi üdülési csekk jutaléka alatt van – mondta a Hunguest PR- és reklámigazgatója. – Az így befolyó összeg 50 százalékával a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány fog gazdálkodni, s ezt a keretet a belföldi turizmus népszerűsítésére fordítják. Nem vitás, hogy a marketingaktivitásra szükség van, ráadásul a turisztikai szakma régi vágya volt, hogy saját maga határozhassa meg a fő marketingirány-vonalakat, erre ez a konstrukció kiváló lehetőség" – tette hozzá.

Cikksorozatunkat folytatjuk.