Rock&Roll, Jazz és a lehetőségek – MSZÉSZ-MTÜ roadshow Villányban

Forrás: turizmus.com

 2018. december 03. 10:05

Az MSZÉSZ és MTÜ közös kezdeményezésére létrejött országjáró roadshow idei utolsó helyszíne Villány, a Crocus Gere Bor Hotel**** volt, Schmidt Ferenc igazgató, dél-dunántúli régióvezető szervezésében – tudósított az MSZÉSZ.

A hagyományosan informális igazgatói reggeli keretében a szállodaigazgatók Pécs, Villány, Sikonda, Paks településekről osztották meg tapasztalataikat és az elmúlt év munkaerőpiaci helyzetének alakulásáról, elemezve a feladatokat és a települések városmarketinggel és turizmusszervezéssel kapcsolatos teendőit. Az önkormányzatok szerepe kiemelt téma volt, a helyi együttműködés ugyanis még számos dél-dunántúli településen a fejlesztendő területek közé tartozik.

A programszervezést illetően példamutató néhány pincészet saját kezdeményezése, így a házigazda Gere család által megálmodott GERE JAZZ vagy a Bock Pincészet Bock&Roll fesztiválja. „Villány fejlődése, a minőségi szálláshelyek és éttermi kínálat megjelenése – amire a házigazda az egyik legjobb példa – jól mutatja a helyi összefogás eredményeit és a szezonalitás csökkentésének valós lehetőségét” –mondta Könnyid László MSZÉSZ-elnök.

Az eszmecsere minden résztvevő számára hasznos volt

Fotó: turizmus.com

„A desztinációs szemlélet jelentős tartalékokat rejt a térség számára, hiszen reális célként fogalmazható meg Pécs és Villány attrakcióinak összekapcsolása, Siklós építészeti örökségének bekapcsolása, Mohács kulturális értéktárának felfűzése, Harkány turizmusának bekapcsolása. Fontosnak tartjuk, hogy ez a folyamat alapvetően a helyi szereplők összefogásán alapuljon” – hangsúlyozta Szabó Áron szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgató az MTÜ részéről.

A régió turizmusát továbbra is a belföldi turizmus fejlődése és bővülése határozza meg, de növekszik a külföldi vendégéjszakák száma Pécs és Paks esetében is, ahol az orosz vendégek megjelenése új feladatok elé állították a szálláspiac szereplőit.

Könnyid László MSZÉSZ-elnök és Szabó Áron MTÜ-igazgató a villányi értekezleten bejelentették, a közös roadshow tovább folytatódik 2019 tavaszán, mivel az MSZÉSZ és a Magyar Turisztikai Ügynökség számára a vidéki jelenlét és a helyi szereplőkkel történő rendszeres eszmecsere továbbra is kiemelt fontossággal bír.

Kapcsolódó cikkek