Sanghaj fényei Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 07. 19:07

12 százalékos forgalomnövekedést hozott a június óta üzemelő Sanghaj–Budapest járat – erről is szó volt a Sanghaj turisztikai értékeit bemutató fórumon.

Kína és Magyarország több közös rendezvénnyel ünnepli meg a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját. Egy ilyen esemény volt Sanghaj Tartomány Kulturális és Turisztikai Hivatalának kulturális és turisztikai fóruma is szeptember 6-án a Kempinski Hotel Corvinusban.

A fórum résztvevőit először Alföldi Eszter, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős igazgatója köszöntötte. Többek között emlékeztetett, hogy Magyarország 70 évvel ezelőtt az elsők között vette fel a diplomáciai kapcsolatokat a Kínai Népköztársasággal.

Az évforduló alkalmából, idén júniusban nyílt meg a Shanghai Airlines Sanghajt heti három alkalommal Budapesttel összekötő járata is, amely 80%-os telítettséggel üzemel.

Alföldi Eszter és Zhang Yu Carolyn, a rendezvény házigazdája

Fotó: turizmus.com

Mint elmondta, soha annyi magyar turista nem járt még Kínában, mint tavaly, és folyamatosan emelkedik a hazánkba látogató kínaiak száma is. Tavaly az előző évinél 12,5%-kal több, 256 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, akik 14,6%-kal több, 421 ezer vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. Az új sanghaji járatnak köszönhetően 12%-os növekedést mértek. A Magyar Turisztikai Ügynökség élénk marketingtevékenységet fejt ki a kínai piacon, Sanghajban például idén ősszel is workshopra és roadshow-ra készülnek.

Ezután Wang Xinyi, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége kulturális és oktatási osztályának titkára mutatta be Kína egyik ipari, gazdasági, tudományos és turisztikai központját, a Távol-Kelet Párizsaként is emlegetett Sanghajt.

Sanghaj látképe a 468 méter magas Kelet Gyöngye tévétoronnyal és a 632 méteres Sanghaj toronnyal

Fotó: Pixabay

Gu JianBing, a Sanghaji Kulturális és Turisztikai Hivatal igazgatója többek között a rendezvénnyel párhuzamosan az Erzsébet téren megnyíló fotókiállításra is felhívta a figyelmet, amely a Jangce folyó torkolatának életébe nyújt bepillantást.

Az esemény résztvevői később hosszabb előadást is hallhattak Sanghaj és környékének turizmusáról, valamint Magyarország és Budapest turisztikai kincseiről is.

 

Együttműködési megállapodások

A rendezvényen együttműködési megállapodást írt alá Xu Ting, a Shanghai Tourism Trade Association főtitkára, valamint a MABEUSZ részéről Lázár Judit elnök, illetve a MUISZ részéről Erdei Bálint alelnök a két ország közötti turisztikai kapcsolatok kölcsönös támogatásáról.

Sanghaj egyik jelképe a 468 méter magas Kelet Gyöngye tévétorony, ahol idén augusztusban esténként sanghaji digitális művészek és a magyar Maxin10sity Kft. által közösen készített, különleges fényfestő show-k mutatták be, hogyan fejlődött a város az elmúlt hét évtizedben. Az eseményen a projektben részt vevő vállalkozások képviselői emlékeztek meg a közös munkáról.

A Shanghai Oriental Pearl International Travel Service Co. Ltd., a Motion Magic és a Maxin10sity Kft. képviselői

Fotó: turizmus.com