Skål-szezonnyitó MICE Business Day prezentációval

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 04. 15:05

A Skål Hungary International Egyesület szeptember 4-én a fővárosi Dunapark Kávéházban tartotta szezonnyitó rendezvényét.

A rendezvény kezdetén Jávorkai Péter elnök köszöntötte a megjelenteket, majd egyperces néma tisztelgést kért a közelmúltban elhunyt Kiss Imrének, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum korábbi igazgatójának, a Skål Hungary International aktív tagjának és kiemelkedő támogatójának emlékére.

Jávorkai Péter röviden ismertette a közeljövő szakmai eseményeit, azon belül is kiemelve a szeptember végi tisztújító közgyűlést, amelynek pontos időpontjáról és helyszínéről később születik döntés.

Az egyesület elnöke ezek után felkonferálta az első előadót, Major Anettet.

Major Anett (j), Turizmus Kft. és Jávorkai Péter (b), Skål International Hungary

Fotó: turizmus.com

Az őszi MICE Business Day eseményt szervező Turizmus Kft. munkatársa elmondta többek között, hogy az október 26-án, a Hungexpo új kongresszusi központjában sorra kerülő rendezvényen minden korábbinál nagyobb létszámú, több mint 100 kiállító várja majd a szakmai érdeklődőket.

A rendezvényen szakmai előadások, B2B tárgyalások, valamint gasztronómiai különlegességek is várják a résztvevőket, mivel ugyanabban az épületben, ugyanazon a napon rendezik a Bocuse D ’Or magyarországi döntőjét.

Az egynapos MICE-szakmai rendezvényre, a Turizmus Kft. a Budapest Convention Bureau-val karöltve több mint 40 külföldi, un. hosted buyert hoz majd.

Mellettük, szakmai vásárlóként várják azokat az érdeklődőket, akik a szolgáltató partnerekkel szeretnének közvetlen B2B tárgyalásokat lebonyolítani. Ezeknek a vásárlóknak a részvétel ingyenes, amennyiben előzetesen minimum 5 tárgyalási időpontot lefoglalnak a kiállítók online naptárában.

Azok, akik csak a szakmai konferenciára kíváncsiak, vagy szeretnének eltölteni egy napot a MICE-terület szakértőivel, szakmai látogató jegy megváltásával tudnak részt venni a kötetlen networkingre is lehetőséget kínáló MICE Business Day-en.

A Skål szezonnyitó másik előadójaként Pálinkás Róbert, a Directions.app alapítója lépett a megjelentek elé. AI (mesterséges intelligencia) & Turizmus című prezentációjában bemutatta azt az alkalmazást, amely egy adott desztináció lehető legtöbb turisztikai érdekességét, látványosságát tudja pillanatok alatt elérhetővé tenni a turisztikai szakma munkatársainak, amikor a vendég akár a legváratlanabb kérdéseket teszi fel. Pálinkás Róbert és munkatársai most azon dolgoznak, hogy a világ lehető legtöbb desztinációjának attrakcióit megtanítsák az intelligens alkalmazásnak.

A Skål rendezvénye üzleti ebéddel zárult.