Keddtől visszatér az idősek vásárlási sávja a boltokba

Forrás: turizmus.com

 2020. november 23. 13:11 / Utoljára frissítve: 2020. november 23. 17:54

Az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban tartanak fent délelőttönként két órát a 65 éven felülieknek.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délben a Facebookon közzétett videóban jelentette be, hogy rendeletet hoztak az idősek vásárlási sávjának visszaállításáról. A videóban a miniszterelnök éppen egy kormányrendeletet ír alá, amely azt a célt szolgálja, hogy az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásároljanak.  A bejelentés során az is elhangzott, hogy hétvégén 8 és 10 óra között vásárolhatnak kizárólag idősek a boltokban.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a 65 éven felüliek bármikor vásárolhatnak, de a fent említett védett idősávban csak ez a korosztály tartózkodhat a boltban.

A kormányrendelet kiadására az Idősügyi Tanács délelőtti ülését követően került sor.

 

Frissítés:

Keddtől életbe lép a vásárlási idősáv

A hétfő délután megjelent 513/2020. (XI. 23.) Korm. rendeletből további részletek is kiderültek. E szerint a 65 éven felüliek számára kijelölt vásárlási idősávot csak az alábbi üzlettípusokban vezetik be:

  • napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzlet;
  • illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzlet (drogéria);
  • gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet (gyógyszertár).


A rendelet kedden lép hatályba.

(Nyitókép: 123rf.com)