A Krug pezsgőház első nagykövetévé vált a régióban a Botaniq Turai Kastély

Forrás: turizmus.com

 2023. június 21. 15:45

A Botaniq Turai Kastély is csatlakozott az ikonikus champagne-ház, a Maison Krug globális Ambassade programjához, a közösségnek világszerte 184 tagja van. Közép-Kelet-Európában először Magyarországon rendezték meg a Krug rendhagyó gasztronómiai eseményét.

A Maison Krug világszerte olyan partnerekkel keresi a kapcsolódási pontot, melyek filozófiája és látásmódja megegyezik a nagy múltú champagne-házéval. A ma már 184 tagot számláló közösség hasonló értékrenddel rendelkezik és olyan minőségi szolgáltatást nyújt, ami a saját szegmensében kiemelkedő. A Moët Hennessy–vel létrejött együttműködésnek köszönhetően a Botaniq a régióban egyedülállóan exkluzív hozzáférést biztosít a Krug teljes termékportfóliójához – tájékoztatta lapunkat a BDPST Group.

A champagne-kínálat mellett, a kastélyba látogató vendégek a 19 szoba közül a Krug lakosztályt is választhatják, ahol az enteriőrt a pezsgőmárka karaktere alapján alakították ki.

Langó Tamás, a BDPST Group executive sommelier-je

Fotó: BDPST Group

"A Krug Ambassade nem egy díj vagy ajándék" – fogalmazott Langó Tamás, a BDPST Group executive sommelier-je, akit a Clarisse étteremben végzett kiemelkedő munkájáért a Michelin Guide is díjazott.

Az az étterem vagy hotel nevezheti magát e komoly hagyományokra építő világmárka nagykövetének, amely esetében a minőség iránti elköteleződés megkérdőjelezhetetlen. A Botaniq Turai Kastély két év szakmai felkészülés után csatlakozott a Krug közösségéhez – derül ki a sajtóközleményből.

 

Az idei alapanyag a citrom

A bejelentéssel egy időben rendezték meg a 2015 óta már hagyománnyá vált, nemzetközi "Single Ingredient" eseményt, ahol Magyarországon is bemutatták az idei alapanyagot, a citromot.

A Maison Krug minden évben olyan hozzávalót keres, ami az egész világon könnyen elérhető, de feldolgozása mégis különlegessé teszi az ételeket, ezzel is jelképezve a séfek és országok egyediségét. A korábbi években kiválasztott rizs, burgonya és hagyma után az idén első alkalommal esett gyümölcsre, konkrétan a citromra a választás.

A turai kastély éttermének dekorációját is a citromra hangolták a Krug x Lemon eseményen

Fotó: BDPST Group

A Krug x Lemon eseményre a Botaniq Turai Kastély séfje, Szűcs György és Farkas Richárd, a BDPST Group kreatív séfje közösen álmodta meg a magyar hagyományokra építő, egyben a citrommal ötvözhető menüsort.

A séfek által megálmodott recepteket a Krug a The Zeist Is Yet To Come című szakácskönyv foglalja össze: 25 ország több mint 112 kiváló séfje – akik összesen 113 Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek – mutat rá a citrom ízének, textúrájának, vibráló energiájának felhasználhatóságára; a kiadványban szerepel Szűcs György Pisztráng, fekete citrom, sóska névre hallgató fogása is. A könyvet a régióban Turán mutatták be először a világ több pontjáról érkező champagne-rajongóknak, akik egyúttal megkóstolhatták a kiemelkedő tételeket is.

A vendégek számára a magyar hagyományokra építő, a citrommal ötvözhető menüsort állítottak össze

Fotó: BDPST Group

A kifejezetten erre az alkalomra készített menüsor fogásai a jövőben elérhetőek lesznek a kastély Clarisse éttermében.