A Boutiq Bar a világ 43. legjobbja

 2012. október 11. 16:31

Az október 8-14. között zajló London Coctail Week programjába illeszkedve ünnepélyes gálaesten hozták nyilvánosságra a világ 50 legjobb bárjának listáját, ekkor derült ki, hogy a 43. helyen a rangos társaságba egy budapesti koktélbár is bekerült. Az 1972 óta a Londonban megjelenő Drinks International szaklap által alapított szakmai elismerésre korábban nem hogy magyar, de még kelet-európai bárt sem jelöltek. Már csak ezért is nagy szó a magyar fővárosban található Boutiq’Bar World"s 50 Best Bars listás 43. helye (az európaiak között a 21.).

A Boutiq’Bart 2008-ban – Londonból hazatérve – nyitotta Nagy Zoltán és Kocsis Lilla, az utazásaik során tapasztalt gazdag koktélkultúra hazai átültetésének szándékával. Bárjuk versenyek, továbbképzések és szakmai fórumok színhelye is egyben, rendszeresen hívnak bártendereket a világ minden tájáról, akik Budapestre hozzák a legizgalmasabb koktélokat, bemutatva az aktuális trendeket. Nagy Zoltán maga is tanít, a nála megforduló baristák és bártenderek rendre nyerik a hazai és nemzetközi versenyeket.



Elképesztően jó volt a legnagyobb szaktekintélyek között, fölfokozott érdeklődéssel kísért gálán részt venni – nyilatkozta Nagy Zoltán a szerda este gála után Londonban, hozzátéve, az eredményeket böngészve alig akad olyan független, nem nagybefektetői vagy szállodai háttérrel rendelkező bár a listán, mint amilyen a budapesti Boutiq".
A hivatalos méltatás a Boutiq"-ot Budapest koktél-Mekkájának nevezi, olyan helynek bemutatva, ami kihagyhatatlan egy magyarországi látogatáskor.
Idén a hagyományosan kiélezett London-New York-párbajt a londoni Artesian (The Langham Hotel) nyerte, mögötte a New York-i PDT, harmadik helyen pedig a szintén londoni Nightjar végzett.