A Hotel SystemPro megvásárlásával gazdagodott az Amadeus Hotel IT kínálata

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 06. 14:51

Alig két héttel a holland ITESSO megszerzésének bejelentését követően, augusztus 3-án hozta nyilvánosságra az Amadeus a Hotel SystemPro felvásárlását, mellyel tovább bővíti a szálloda- és vendéglátóipar szereplőinek nyújtott IT szolgáltatásainak körét.

A Newmarket-en keresztül (azAmadeus leányvállalata) megszerzett amerikai székhelyű, Hotel SystemPro a szálloda- és vendéglátóipar számára biztosít értékesítési, catering és szolgáltatásoptimalizálási szoftvert. Termékkínálatával a cég beleillik az Amadeus általános értékesítési és catering megoldásai közé. Sőt az Amadeus jelenlétének növelése ezen a területen kulcsfontossággal bír a hotelek részére nyújtandó end-to-end IT szolgáltatások átfogó stratégiájának megvalósításához.

 

A Hotel SystemPro hozzájárul majd a Newmarket meglévő piacainak kiterjesztéséhez és elősegíti a teljes termékkínálat fejlődését. A megállapodás új üzleti lehetőségeket biztosít a Newmarket részére, melynek alapját a Hotel SystemPro 4.500 ügyfele szolgáltatja.

Közel 5.000 millió dolláros méretével az értékesítés és a catering piaca a legnagyobb a vendéglátóipari szektorban. A szállodák bevételeinek akár fele is származhat a csoportos foglalásokból valamint a rendezvényekből, aminek köszönhetően a szektor nagy lehetőségeket kínál az ügyfelek számára.

Az elmúlt 18 hónapban az Amadeus megszerezte a Newmarketet és az Itessot, valamint együttműködési megállapodást kötött az IHG-vel, hogy alapító partnere legyen GRS (GuestReservation System) közösségi modelljének.