A Lifestyle Hotel Mátra is támogatja a mellrák elleni harcot

 2013. október 13. 18:07

A LIFESYTLE HOTEL MÁTRA****superior életmódszálloda koncepciójának fő célja az egészségtudatosság, egészségmegőrzés erősítése, ezért csatlakozott az Egészség Hídja Összefogáshoz.

Az október a női daganatos megbetegedések, a mellrák elleni küzdelem hónapja. Az Egészség Hídja Összefogás, Az Egészségért A Mellrák Ellen Egyesület „Velem tartasz?” kampányának fő üzente is az, hogy minél több helyen hívja fel a figyelmet a megelőzés, a rendszeres vizsgálat és a szűrés fontosságára, továbbá hogy a férfiakat arra buzdítsa, hogy a betegség elleni „harc” során is partnerként, nagybetűs TÁRSként álljanak a hölgyek mellett.

 

A LIFESYTLE HOTEL MÁTRA****superior életében fontos szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás, így örömmel támogatja az egyesület munkáját. A kampány ideje alatt az ősz színeiben pompázó Mátra is kicsit rózsaszínbe borul, erősítve ezzel is azt, hogy a szálloda elkötelezett híve a mellrák elleni küzdelemnek és az egészséges életmód iránti edukációnak. A pink színvilág hangsúlyozása mellett a hotel az októberi havi bevétel egy részével is segíti az összefogást.

A LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior támogatja a testi-lelki harmónia megteremtését, hiszen a természet közelségét kiaknázva tökéletes környezetet kínál mindazok számára, akik a mindennapok, stresszes rohanásából szeretnének kiszakadni. Ám ez sokszor nem is annyira egyszerű: a napi rohanásra, a stresszre, időhiányra hivatkozva bizony egyre többen vannak azok, akik nem fordítanak elég időt és energiát arra, hogy testüket és lelküket „tudatosan táplálják” és egészségük érdekében – akár csak kicsi – lépéseket tegyenek! Egy wellnesspihenés által kínál sport-, spa- és gasztronómiai szolgáltatások remek alapot teremtenek egy életmódváltás elkezdéséhez, azonban az egészségmegőrzés elengedhetetlen kelléke a tudatosság, a rendszeresség és az önmagunkra figyelés. Ennek pedig egyik legfontosabb eleme, hogy a mellrákban leginkább érintett korú nők rendszeres szűrővizsgálaton vegyenek részt, továbbá, hogy a szakszerűen elsajátított otthoni önvizsgálattal csökkentsék a betegség kialakulásának és romlásának a kockázatát.

Október 13-án, vagyis az „Összefogás a Lánchídon” hagyományos séta napján a hotel vendégeit rózsaszínben pompázó virágok köszöntötték, a hölgyekre pedig pink welcome koktél várt. Ez a színvilág hatotta át az egész szállodát a szalvétáktól a hangulatgyertyákig, sőt a spa-részleg egy kellemes masszázsa után a szintén rózsaszín csipkebogyó-hibiszkusz teát kortyolgatva lazíthattunk tovább. A mellrák elleni küzdelem egész októberben a fókuszban áll: a szobákban elhelyezett tájékoztató anyagok, a rózsaszín papíron adott számlák, a remény szalagja kitűzőt viselő munkatársak, egész októberben mind a megelőzés és az önvizsgálat fontosságának hangsúlyozzák, hogy minél több vendéghez jusson el az információ, hogy nincs egyedül.

További információ: www.hotelmatra.hu