Legjobb ár klauzula: a példa ragadós

Forrás: turizmus.com

 2016. május 17. 13:36

Az Osztrák Gazdasági Kamara és az Osztrák Szállodaszövetség Ausztria turizmusa szempontjából fontos és helyes lépésnek tartja a Gazdasági Minisztériumnak azt a kezdeményezését, amely törvényben szabályozná az OTA-k szerződéseiben szereplő "legjobb ár klauzula" alkalmazását.

Az Osztrák Szállodaszövetség közleményében így fogalmaz: "A Németországban és Franciaországban történt megfelelő szabályozásokat követően Ausztria a következő ország, ahol egyértelmű intézkedéseket kívánnak tenni a piacot uraló szobafoglalási platformok rendszabályozására - a Gazdasági Minisztérium jelenleg egy erre vonatkozó törvénymódosításon dolgozik.
Ezzel a lépéssel az ágazat egy égető problémája nyer megoldást. Becslések szerint ugyanis évente kb. 200 millió euró jutalék kerül a nemzetközi szobafoglalási portálokhoz.

A tervezett jogi szabályozás végre jogbiztonságot és korrekt szerződéses keretfeltételeket garantálna a szolgáltatók részére.

Ez egy nagyon fontos jelzés a hazai szállodaipar részére a fair piaci versenyfeltételek visszaállítása szempontjából, ezért a gazdasági miniszter javaslatát minden érdekelt támogatja."