A Ryanair több mint egy évtized után újra foglalható GDS-en keresztül

 2014. március 11. 14:09

A Ryanair és a Travelport bejelentették mérföldkőnek számító globális forgalmazási megállapodásukat, mely több mint egy évtized után először teszi elérhetővé a low cost tartalmat kizárólag a Travelporttal szerződött utazási irodák számára, minden más GDS-t megelőzve.

Mint ismert, a Ryanair egyike a világ legnagyobb flottáját működtető légitársaságoknak. 300 Boeing repülőgépe (további 175 van megrendelés alatt) idén több mint 81.5 millió utast szállít Európa legnagyobb útvonalhálózatán keresztül 30 ország 186 repülőterére.

A megállapodás révén a Ryanair viteldíjak, valamint a kiterjedt kiegészítő termékek és szolgáltatások március 19-étől fokozatosan bevezetésre kerülnek a Travelport utazási irodák számára.

A Ryanair döntését a Travelporttal történő együttműködésről megerősítette a tavaly bevezetett Travelport Merchandising Platform™ és kiváltképp az Aggregated Shopping funkció a diszkont légitársaságok számára. Ez a technológia egyedülálló a Travelportnál. Lehetővé teszi, hogy a diszkont fuvarozók egy API-kapcsolaton keresztül biztosítsák tartalmaik elérését - a hagyományos légitársaságok gyakran kedvelt viteldíj feltöltési módszere helyett -, és pontosan ugyanolyan módon jelenítsék meg és tegyék foglalhatóvá a viteldíjakat és a kiegészítő szolgáltatásokat.

Hasonlóan a Travelport Aggregated Shopping funkcionalitásához, a két szervezet együttműködik a Travelport Rich Content and Branding termékének bevezetésében is. Ez a megoldás lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy hatékonyabban ellenőrizni tudják járataik és kiegészítő szolgáltatásaik megjelenítését az utazási iroda foglalási felületén és termékeik leírását, megfelelve a légitársaság saját honlapján található információknak.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketing vezérigazgató-helyettese elmondta: idén több mint 81.5 millió utast szállítanak a 30 ország 186 repülőterét összekötő hálózaton. Utasaiknak több mint 22%-a üzleti utazásához választotta a Ryanairt, és arra számítanak, hogy ez az arány nő, mert a partnerség lehetővé teszi a vállalati utaztatók és üzleti utazást szervező irodák és vállalkozások számára a szélesebb hozzáférést a Ryanair alacsony viteldíjaihoz és útvonalaihoz.