A tartós, puha szállodai frottír titka 4+1 lépésben

Forrás: turizmus.com

 2018. április 13. 14:22

Egy szálloda vagy egy wellness központ számára szinte felbecsülhetetlenül fontosak a frottír termékek, hiszen ezek a textíliák alapvetően befolyásolják a vendégek komfortérzetét.

Nyilván egyetlen szakembernek sem mondunk azzal újat, hogy a pihenni, relaxálni érkező látogatók számára rendkívül illúzióromboló a medencéből kiszállva megkeményedett törölközőbe, esetleg fürdőköpenybe bújni. Éppen ezért - jól-rosszul - mindenki igyekszik vendégeit puha és nedvszívó törölközőkkel ellátni, ám nem minden vállalkozás engedheti meg magának, hogy korai sérülés, keményedés esetén azonnal lecseréljék a textíliákat.

Vendéglátóipari textíliák széles választékban, egyedi igényekre is

A minőségi frottír odafigyelést igényel

De pontosan melyek azok a jellemzők és szakmai fogások, amelyek alapján eldől, hogy egy új frottír törölköző meddig őrzi meg puhaságát és nedvszívó képességét? Tapasztalatunk szerint alapvetően négy tényező befolyásolja ezeknek a termékeknek az életciklusát, amelyekre odafigyelve akár hosszú éveken át is megőrizhető a textil eredeti tulajdonsága.

Mosás
A frottír törölközők, de általánosságban minden jó minőségű frottír termék esetében kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy betartsunk néhány szabályt:

- Figyeljünk a víz keménységére: bár erre van a legkevesebb ráhatásunk, nem árt észben tartani, hogy a kemény vízben található ásványi részecskék lerakódhatnak a mosógépben, és így átkerülnek a frottír textíliákra is, felgyorsítva a szövet megkeményedését

- Ne lépjük túl az ajánlott töltősúlyt: amennyiben túlságosan megpakoljuk a mosógépet, az akadályozni fogja az öblítést, emiatt viszont fel nem oldott mosószer és egyéb szennyeződés is maradhat a szöveten, amitől fokozatosan egyre durvább tapintásúvá válik a textil.

- Ne használjunk túl sok mosószert: a kevesebb néha több, az viszont egészen biztos, hogy ha az előírtnál több mosószert használunk, attól még nem lesz tisztább a frottír. Sőt, ilyen esetekben a mosópor nem tud teljesen feloldódni és lerakódik a textílián, ami érdessé és keménnyé teszi a frottír törölközőket.

- Óvatosan az öblítővel: bár az öblítő segít puhává és kellemes illatúvá varázsolni a törölközőket, ha túl sokat adagolunk, azzal csökken a frottír nedvszívó képessége

Szárítás
Tapasztalataink szerint egy jó szárítógép valóban csodákra képes! De már önmagában az is sokat jelent, ha centrifugálás után, szárítás előtt megrázzuk a törölközőket. Ezt a hatást fokozhatjuk szárítógép használatával, ami kimondottan hatékony lehet a puhaság hosszabb távú megőrzésében.

Előállítási technológia
Nem csak az anyag minősége, hanem az előállítási technológia is befolyásolja azt, hogy frottír törölközői mennyire bírják a mosást és a rendszeres használatot. A Vend-Tex Kft. éppen ezért már 2004-ben bevezetett egy új gyártási technológiát, az alacsony és egyben sűrű hurok beállítású előállítást, melynek köszönhetően a textil kevésbé sérülékeny, és élettartama 50%-kal is magasabb lehet a hagyományosnál! Ügyfeleink visszajelzéseinek, és a technológia újításoknak köszönhetően azonban 14 év után újfent sikerült előrelépnünk a gyártásban. A fejlesztés során egyértelmű célul tűztük ki, hogy a szegély ne szakadhasson ki, és minél később kopjon el a törölközők széle. Ezért új termékeink esetében hosszirányban már szegetlenek a törölközők, így még tovább csökkentettük a kopás sebességét. Sőt, az új technológiával előállított törölközők bársonyosabb tapintást biztosítanak és sokkal kevésbé hajlamosak a bekeményedésre.

Kérje ingyenes mintakollekciónkat
Ha kíváncsivá tettük, és szívesen kipróbálná a Vend-Tex Kft. legújabb technológiával készülő frottír törölközőit, kérjen ingyenes mosási mintadarabokat, hogy saját maga győződhessen meg frottírjaink puhaságáról és egyszerű kezelhetőségéről!

Az ingyenes mintadarabokat ide kattintva igényelheti.

(X)