A világ leggazdagabb étteremtesztelői

 2014. augusztus 14. 17:53

Nemcsak unatkozó kismamákból, tévés műsorvezetőkből vagy diplomatákból lehetnek sikeres éttermi tesztelők vagy gasztrobloggerek: néhány milliomosnak is hobbija ez az ínycsiklandó foglalkozás.

A Dagens Nyheter című svéd napilap beszámol a világ leggazdagabb és legtekintélyesebb ínyenceiről: a brit veterángasztronómus Andy Hayler, a hongkongi Katie Keiko Tam, a litván exmodell Aiste Miseviciute, a thaiföldi Perm Paitayawat és az amerikai Steve Plotnicki tartozik közéjük.

A világ minden tájára azonnal elrepülnek magángépeiken, ha valami különleges ételről, kiváló étteremről vagy feltűnően tehetséges új szakácsról hallanak, legyenek azok a világ bármely szegletében. Mivel bármilyen drága ételt és éttermet meg tudnak fizetni, megvesztegethetetlenek, hiszen még egy pohár pezsgő erejéig sem vendégei a meglátogatott étteremnek. Tapasztalataikról – igencsak kritikusan - saját honlapjaikon számolnak be.

Bár a csapat mindegyik tagja igen tehetős, nem ez a fő tulajdonságuk: a milliárdosok jelentős része egyáltalán nem értékeli a haute cuisine-t és nem foglalkoztatja őket a gasztronómia.

A Foodies – culinary jetset nevű csoport útjairól nemrég készített filmet egy svéd forgatócsoport, bemutatva életmódjukat, azt, hogy szinte mindig egyedül vágnak neki a gasztrokalandnak és egyedül is étkeznek.