Afrikai magyaroké a Sólyom - Decemberben felszállhat?

Forrás: Origo

 2013. november 12. 16:19

Új tulajdonosa van a Sólyom Airwaysnek, az eddig az afrikai egészségüggyel foglalkozó Charity March veszi meg – tudta meg az Origo Welsz Tamástól, a cég ügyvezetőjétől. Mint írják, a szervezet mögött Afrikában élő magyarok állnak, akik szeretnének "nemzeti színekben lévő légitársaságot"

Az állítólagos új tulajdonos szerint decemberben a korábban tervezett hat helyett két Sólyom-repülőgéppel indul meg az utaztatás, és a cég átvilágítása után derül ki, hogy később milyen ütemben indítanak majd új gépeket. A tárgyalásokról Welsz Tamás az Origonak annyit árult el, hogy az új tulajdonost napokon belül hivatalosan is bejegyzik. A e-cégjegyzékben már szerepel, a vételár nem ismert.

Az Origo cikkéből az is kiderül, hogy a Charity March–Jótékonysági Menet Kft. 2009 februárja óta működik, szeptember közepéig Welsz Tamás volt a többségi tulajdonosa, Horthy Andrea a kisebbségi tulajdonosa. Mindketten ugyanazon az afrikai, bissaui címen laknak.

A Charity Marchnak szeptember közepe óta egy Seychelle-szigeteken bejegyzett cég, a Cavalli Continental Ltd. a tulajdonosa. A cégadatbázis szerint két fővel működő cég az elmúlt években csak veszteséget termelt.