Amerikai lett a világ legjobb fiatal séfje

Forrás: turizmus.com

 2016. október 16. 19:29

Az egyesült államokbeli Mitch Lienhard győzött a S.Pellegrino Young Chef 2016 nemzetközi szakácsversenyen Milánóban. A döntőben a kelet-európai régiót a magyar Sándor Rodrigo képviselte.

Lienhard fűszeres naranccsal és jamgyökrérrel készült grillezett kacsából álló táljával érdemelte ki világ legjobb fiatal séftehetségének járó elismerést a húsz versenyző közül. A héttagú zsűri az öt "aranyszabály" alapján, az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét figyelembe véve pontozta a versenyzőket.

 

Az idei döntőn két különdíjat is átadtak, az egyiket a tradicionális elemeket a leginkább kortárs módon bemutató tálért az olasz Alessandro Salvatore Rapisarda vehette át, míg a legerőteljesebb koncepcióért járó közönségdíjat – amelyre a finedininglovers.com oldalon szavazhattak a versenyt követők – a latin-amerikai régiót képviselő Daniel Nates érdemelte ki.

A nemzetközi szakácsverseny magyar résztvevője, Sándor Rodrigo a kelet-európai régiós elődöntőt megnyerve jutott a fináléba.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint háromezer 18 és 30 év közötti séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe kétszázan jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyzett.