Aquaticum: befejeződött a fejlesztés első üteme

Forrás: MTI

 2014. március 24. 15:09

Csaknem egymilliárd forintos beruházással újul meg a debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotel, a fejlesztés első üteme befejeződött, az egyik épületszárny felújított szobáit hétfőn adták át.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a hétfői bejáráson a visszajáró vendégek szempontjából is fontosnak nevezte, hogy sorban megújulnak a város szállodái. Fontos ugyanis, hogy a városba először ellátogató turisták mellett mind többen vissza is térjenek a gazdag programokat kínáló Debrecenbe - mondta.

 

Fazekas Lajos, a szállodát működtető Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője az Aquaticum felújítása kapcsán rámutatott: a projekt összköltsége több mint 951 millió forint, a szükséges önerő meghaladja a 475 millió forintot. Az augusztus 31-re befejeződő fejlesztés eddigi munkálatai közel 506 millió forintba kerültek.

A projekt keretében a szállodát két lépcsőben korszerűsítik: az első ütemben kiépült az új szállodai bejárat, a földszinti lobby, a hotel fél épületszárnyában teljesen megújultak a szobák. A kétágyas szobák és a korábbi két légterű apartmanok mellett egy légterű, úgynevezett junior apartmanok épültek, egyedi felszereltségű fürdőszobákkal - ismertette a részleteket az igazgató.

Hozzátette: a teljesen megújult szállodai étterem konyhájának kapacitása is jelentősen bővült, külön diétás konyha létesült raktárakkal, előkészítővel, fagyasztókamrával, így biztosítva az ételérzékenységben, táplálékallergiában szenvedő vendégek magas szintű ellátását.

 

A rekonstrukció második ütemében a szálláskínálat bio- és antiallergén szobákkal fog kiegészülni. Folytatódik a vizesblokkok modernizálása, az erkélyek felújítása, a szobák felszereltségének bővítése, a modern informatikai és közösségi tájékoztatórendszer véglegesítése, a közlekedők és közösségi terek is megújulnak - ismertette Fazekas Lajos.