Befejeződött a debreceni belvárosi rehabilitáció

Forrás: MTI

 2015. december 01. 10:21

Debrecen belvárosában szinte minden megújult az elmúlt években. Papp László polgármester közölte: a belvárosi funkcióbővítő városrehabilitáció első üteme 1,9 milliárd forintba került, a most befejeződött második ütemben pedig 2,7 milliárd forint európai uniós forrást használtak fel.

A második ütemben, amelyre összességében 3,2 milliárd forintot fordítottak, egyebek mellett felújították a régi városháza külső homlokzatát, elkészült a nyugati kiskörút második üteme és megújult a Csokonai Színház mögötti Ady park is - tette hozzá a városvezető.

Kitért arra, hogy a projekt megvalósításával a belvárosban nívós zöldterületeket hoztak létre, amelyek között közvetlen kapcsolatokat alakítanak ki. Így a megújult Ady park összekötését tervezik a felújítás előtt álló belvárosi Dózsa Nádor térrel, a megújult Piac utcával és a Halközzel.

Papp László jelezte, hogy folytatják a régi városháza felújítását, azt nyitottabbá tennék és "új városházi funkciókat" is szeretnének megjeleníteni. Utóbbiak között említette a város csaknem ötszáz éves közigazgatási centrumában lévő épülettel összefüggő helytörténeti emlékek bemutatását, az egykor a Szent Korona őrzésére szolgáló helyiség bemutatását, a titkos levéltár és az egykori jégverem feltárását.