Bocus d'Or Magyar Döntő – várják a szurkolókat a Sirha kiállításon

 2014. március 11. 14:35

A Bocuse d'Or Magyarországi döntőjére március 12-én (szerdán) kerül sor a SIRHA Budapest kiállításon, a Hungexpón. A tavaly októberben rendezett „Hagyomány és Evolúció" szakácsverseny legjobbjai itt mérik össze tudásukat.

A hat fiatal versenyző tréningje január közepe óta zajlik a Magyar Bocuse d'Or Akadémia szervezésében, a tagok aktív közreműködésével, külföldi séf - a 2005. évi Bocuse d'Or világverseny győztese, Serge Vieira francia séf bevonásával. A verseny első helyezettje képviselheti hazánkat az európai döntőn (Bocuse d´Or Europe) 2014. május 7-8, Stockholmban.

A versenyzőknek 4 óra 48 perc áll rendelkezésre, hogy a megadott alapanyagok felhasználásával elkészítsék a két fogást 6-6 főre. A Bocuse d'Or magyarországi selejtezőjén a menü alapanyagai majdnem megegyeznek a stockholmi döntőn előírtakkal. A kötelező alkotó elemek a malac, a Belon osztriga, a kék kagyló és a fekete tőkehal lesznek.

Az első versenyző 8:00kor kezd főzni, a többi versenyző 8 perces eltolásokkal kezdi a munkát. Az első tálalásra 12.00-kor az utolsóra 13.28-kor kerül sor. Ünnepélyes eredményhirdetés 15.00 órakor kezdődik.

A Bocuse d'Or Magyarországi döntőjén neves szakmai zsűri dönt arról, hogy ki képviselheti hazánkat a stockholmi európai döntőn.

A hat versenyző név szerint sorrendben:

 

 

 

 

 

 

 

 

BARHÓ Szabolcs (Borkonyha, Budapest)

Daniel O'SHEA (magyar-ír állampolgár, Alabárdos Étterem, Budapest)

GALGÓCZI Gábor (Budapest)

GYŐRFFY Árpád (Aranykaviár, Budapest)

MOLNÁR Gábor (Geisel's Vinothek, München)

SZŰCS Zoltán (Salon Étterem, Budapest)

 

Konyhai felügyelő zsűri:

•             Fekete Antonio

•             Széll Tamás

•             Vomberg Frigyes

Kóstoló zsűri:

1. Bicsár Attila

2. Bíró Lajos

3. Hamvas Zoltán

4. Molnár B. Tamás

5. Nyíri Sándor "Szása"

6. Sárközi Ákos

7. Vulman Péter

8. Várvizi Péter

9. Wolf András

10.Frank Tautenhahn

Forrás: www.bocusedorhungary.hu