Borozó a kriptában, tenger gyümölcsei a szószék előtt

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. január 16. 12:51

Bár sokak szerint talán szentségtörés, hogy egy patinás régi templomban éttermek és csemegeüzletek nyíljanak, hamar London egyik kedvenc helyévé vált a Mercato Mayfair, amely a Szent Márk-templom ódon belső tereiben nyílt meg tavaly novemberben, közel a Selfridgeshez.

A bejáratnál impozáns jón oszlopcsarnok magasodik, ami már önmagában tiszteletet parancsol, de ez elmondható a Szent Márk-templom egészéről.

Mára azonban a templombelsőben egy igazi, többszintes vendéglátó-paradicsom kapott helyet, ahol ráadásul nemzetközi a kínálat. A Londonist cikke szerint a legjobb steakektől az olasz fagylaltig, a koktéltól a pizzáig és a szusiig, no meg egy egész italarzenálig, mindent meg lehet itt kóstolni, ráadásul számos étel helyben készül.

A templom hajdani kriptájában autentikus borozót rendeztek be

Fotó: Facebook / Mercato Mayfair

Ennek ellenére ez nem egy olyan hely, ahová csak úgy beesik az ember. Program ide jönni és nemcsak azért, mert a gyönyörű falfestmények, a faragott szószék és a festett üvegablakok ámulatba ejtik az embert. Mintha a Camden Marketen lennénk, csak éppen egy páratlan középkori enteriőr vesz körül bennünket. Ráadásul egy közösségi tér is kialakult már itt.

A Badiani fagylaltkölteményekkel szolgál, de kortyolhatunk német sört, rendelhetünk nápolyi pizzát, gnocchit, török pitét és persze bao-bao-t, sülteket és tenger gyümölcseit, előtte koktélokkal megalapozva az étvágyat. A legnagyobb sikere a helyben készült friss tésztaféléknek van, legyen az olasz, török vagy koreai.

Az ide betérők a nemzetközi konyha kiválóságait kóstolhatják meg

Fotó: Facebook / Mercato Mayfair

A hajdani kriptában autentikus borozót rendeztek be, ahol a világ legjobb borai kaphatók.  Nem hiányoznak az érett illatos sajtokat és más ínyencségeket árusító gasztrobutikok sem. Széles a friss, organikus zöldségek és gyümölcsök választéka, és ginritkaságokat is lehet itt kapni.