Büki recepteskönyv, a gasztronómia és a régi értékek szerelmeseinek

Forrás: turizmus.com

 2015. június 01. 18:59

"Becsinyátt leves, krumpligánca, sült káboszta a végén pedig egy illatos kalinkó" - csak pár ínycsiklandó fogás a hagyományos büki ételeket felsorakoztató Időtálló ízek – Büki Recepteskönyv című kötetből.

A 750 éves fennállását ünneplő település Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesülete különleges gasztronómiai kiadvánnyal lepte meg a hagyományok és a régi magyar konyha tisztelőit, amelyet 2015. május 26-án mutattak be az olvasóközönségnek. Szabó József tanár és helytörténész gyűjteményeinek felhasználásával szerkesztett és étvágygerjesztő fotókkal illusztrált kiadványban számos feledésbe merülő étel elkészítését ismerheti meg az olvasó, amelyek anno valamilyen neves büki eseményhez, munkához vagy ünnephez kapcsolódtak. A szerkesztés során nagy hangsúlyt kapott a régies írásmód megőrzése, így a kiadvány részét képezi egy szószedetet is, amely a Répce-menti vidék tájszavaival ismerteti meg az olvasót.

 

A könyvet kiadó Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület, a település jubileuma mellett, ezzel a kiadvánnyal szeretne tisztelegni Szabó József tanár úr emléke előtt is, aki idén ünnepelné 100. születésnapját.

A kiadvány 750 számozott példányszámban került nyomtatásra, megvásárolható a turisztikai egyesület információs irodáiban. A könyv Bük Város Önkormányzatának támogatásával, pályázati forrásból jött létre.