Butikhotel-Airbnb kombóval hódítaná meg a világot a COSI

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 13:22

Forradalmasítaná a hotelszektort, és néhány év alatt a világ egyik legnagyobb szállodaláncát hozná létre apartmanokból egy berlini startup.

A COSI alapítói szerint sok utazó elégedetlen az Airbnb-szállásokkal a minőség hullámzása és a nem kielégítő szolgáltatások miatt, a szállodákban pedig az egyediséget és az otthonosságot hiányolják.

Üzemeltetői koncepciójuk szerintük megoldást kínálna erre a dilemmára, mivel a butikhotelek kényelmét ötvözné az Airbnb-szállások otthonosságával – írja az EU-Startups.

A cég erős managementet állított fel ingatlan-, vendéglátóipari és technológiai szakértőkből. A Handelsblatt.de úgy tudja, a COSI három alapítója – Dimitri Chandogin, Gerhard Maringer és Christian Gaiser – egy orosz befektető cégtől, a fintech, illetve az online kereskedelem világából érkezett, és több mint ötmillió eurót gyűjtött össze az induláshoz.

A kezdőtőke néhány üzleti "angyal" mellett olyan befektetőktől származik, mint a Flixbust is támogató Cherry, vagy az e.ventures, amelynek berlini irodáját Christian Miele, a háztartási gépeiről ismert Miele család sarja képviseli.

A COSI alapítói (balról jobbra): Dimitri Chandogin, Gerhard Maringer és Christian Gaiser

Fotó: Handelsblatt.de

 

Professzionális IT-megoldások

Az alapítók hagyományosan működő, kis szálláshelyeket szeretnének felpörgetni professzionális eszközökkel, köztük a legújabb IT-megoldásokkal. Mint rámutatnak, egy felmérés alapján a németországi hoteleknek csak egynegyede tart lépést a digitális fejlődéssel, csupán egyharmaduk él a digitális hozammanagement eszközeivel, és mindössze 12 százalékuk alkalmaz elektronikus beszerzési megoldásokat. A start-up mindent lefedő digitális szolgáltatásokat nyújtana nekik a kapcsolat felvételétől egészen a hűségprogramokig.

Emellett egységesítenék a felszereltséget, lemondanának olyan kellékekről, mint a recepció, a fitneszterem, a spa, a reggeli és az étterem. Az egyedi dizájn kialakítását ellenben támogatnák. Az apartmanok színvonalát négycsillagosban határozták meg, ami az árakban is tükröződne.

Egy szakértő szerint, mivel a kereslet felfelé ível, bőven van hely a piacon az új belépőknek, az újszerű koncepcióval rendelkező szálláshelyeknek pedig előnyük is lehet azokkal a hotelekkel szemben, amelyeket régen renováltak vagy nem működnek hatékonyan.

 

Lakásokra és irodákra is kiterjesztik a koncepciót

A szállodaláncok bővülése elé az ingatlankínálat szűkössége állít akadályt, a COSI számára azonban biztosítaná a növekedést, hogy átalakított lakásokat és irodákat is várnak a láncba. A megszólaltatott szakértő szerint a legnagyobb kihívást a kisebb egységek hatékony üzemeltetése jelentheti négycsillagos színvonalon.

Az első ház idén októberben már meg is nyílik Berlinben, 130-150 eurós szobaárakkal. Az elkövetkező hat hónapban újabb négy-öt egységgel bővülhet a lánc Berlinben, Düsseldorfban, Hamburgban és Münchenben, öt éven belül pedig már tízezer apartmant szeretnének üzemeltetni Európa nagyobb városaiban, főleg a butikhoteleknek állítva konkurenciát.