Csak vacsorára nyit ki a ZONA

Szerző: Elek Lenke

 2014. május 23. 16:32

A Lánchíd utca lezárása olyan mértékben megnehezítette a ZONA életét – olvasható az étterem közleményében - hogy a tulajdonosok úgy döntöttek, az építési munkálatok idején, május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva az étterem, és várhatóan augusztus 26-án nyit újra a megszokott időben.

Április 28-án a nyár végéig lezárták a Várkert Bazár előtt haladó Lánchíd utcát, mert csökkentett forgalmúvá alakítják. Ez számos előnyt hoz majd a városrész és látogatói számára egyaránt, átmenetileg azonban megnehezíti az itt működő éttermek, boltok és szállodák életét.

"A munkálatok megkezdésekor még nem lehetett tudni, milyen hatással lesz az utca átépítése a forgalmunkra, így például azt, hogy az ebédidőt vagy a vacsorát fogja jobban érinteni, de néhány nap után egyértelművé vált, hogy gyorsan intézkednünk kell a veszteségek minimalizálása érdekében. Mivel a tárgyalásaink, melyek a parkolás megkönnyítésére irányultak, nem vezettek eredményre, és a vendégeink láthatóan nem szívesen tettek kerülőt felénk ebédidőben, úgy döntöttünk, hogy május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva a ZONA." - ismertette a helyzetet Baldaszti Péter, az étterem egyik tulajdonosa, a Baldaszti Group vezetője.

Az új nyitva tartás (18:30-tól éjfélig, keddtől szombatig) tehát május utolsó napjait, valamint a júniust és a júliust érinti. Ezt követően augusztus folyamán három hétre bezár az étterem, ami azonban nem a felújítási munkálatok miatt történik, hanem azért, mert több csúcsétteremhez hasonlóan a ZONA is szünetet tart.

A tulajdonosok bíznak benne, hogy még sikerül eredményeket elérniük a kivitelezőkkel és az I. kerületi önkormányzattal folytatott tárgyalásokon. Emellett folyamatosan keresik a megoldásokat az utcában található többi kereskedővel közösen arra vonatkozóan, hogy megkönnyítsék az ide irányuló közlekedést. Addig is arra biztatják a vendégeket, hogy taxival vagy gyalog jöjjenek el a Lánchíd utcába.