Dupla játszótéravató a Kolpingban hajóskapitánnyal és matrózokkal

Forrás: turizmus.com

 2023. április 12. 18:06

A tavaszi szünet jeges széllel köszöntött Alsópáhokra. De ez sem akadályozta meg, hogy a Kolping Hotel parkjának közepén felavassák az új játszóteret.

A Kolping Hotel parkjában egy játszótér új helyre költözött, a helyére pedig teljesen új került. A hajóskapitány (Baldauf Csaba, a szálloda igazgatója) és matrózai (a munkatársak gyerekei) együtt másztak fel arra az óriás hajóra, amely „behajózott" a park közepére.  Ahogy igazi hajóavatáshoz illik, még egy üveg ital is csapódott a hajó oldalához. Persze, a gyerekbarát helyhez méltóan, nem üvegszilánkok repültek szerteszét, hanem egy palack alakú jégtömb volt az avató ital, amelynek darabjai egyszerűen elolvadtak a földet érés után. A játszótéren kalóztorony, 20 méteres csúszkapálya, csúszdák, és több különleges hinta is helyet kapott a hajó mellett.

A hajóskapitány, alias Baldauf Csaba szállodaigazgató és Bobó, a ház kabalaállata ünnepélyesen átvágják a szalagot

Fotó: Kolping Hotel

Aki a nagy kilátótoronyba felmászik, pont átlát a másik játszótérre. Ott sok más játék mellett egy óriás ugrálópárna jelenti az újdonságot, ez funkcióját tekintve olyan mint egy trambulin, csak párna alakban.

A Kolping Hotel üzemeltetői több terv közül választották ki a játszóterek fejlesztéséhez azt a variációt, ami igazán a nagyobb gyerekeknek kedvez, és jól egészíti ki a két éve megújult kisebbeknek készült játszóteret a 10 hektáros parkban.

Ezen a játszótéren aligha unatkoznak a szálloda kis vendégei

Fotó: Kolping Hotel