E-commerce workshop, az új megoldások jegyében

Forrás: turizmus.com

 2016. február 22. 20:26

A napokban került megrendezésre az első E-commerce Ecosystem Workshop az IDeaS, a Bookassist és a RateMate szervezésében. A Danubius Hotel Gellértben tartott előadáson 30 szállodaigazgató, szállodatulajdonos, revenue- és sales manager vett részt.

A workshop célja az volt, hogy felhívják a szállodák képviselőinek figyelmét a legfrissebb e-commerce trendekre, illetve arra, hogy a szállodai szakemberek hogyan tudják kihasználni az egyes e-commerce megoldások közötti szinergiákat. Az előadások workshopszerűen, interaktívan zajlottak, a hallgatóság intenzív bevonásával.

 

A félnapos eseményen a szervezők 3 előadásán vehettek részt a szállodai szakemberek.

Az első előadást az IDeaS kelet-európai sales managere, Stefan Schlacter tartotta. A revenue management rendszerek között világszinten piacvezető  cég előadásának középpontjában az optimalizáció és hatékonyságnövelés állt. Az előadásában elhangzott, hogy ma már a  Big Data jelentősége elhanyagolhatatlan, korábban elképzelhetetlen mennyiségű  adat áll a szállodák rendelkezésére megannyi forrásból, ezek között a navigáció bonyolult és időigényes. Az IDeaS rendszere az adatokat rendszerezve és összesítve  segíti a felhasználót a kereslet előrejelzésében, valamint a bevételek maximalizálásában.

Másodikként Gál Péter, a RateMate ügyvezetője ismertette az általuk fejlesztett Event Intelligence megoldást, amely világszinten egyedülállóan biztosít információkat a szállodáknak a küldőpiacaikon és a helyi piacaikon megrendezésre kerülő eseményekről, amelyek a szállodák keresletét befolyásolják. A szállodák a megoldást az áraik optimális meghatározására és egyben új sales leadek felkutatására is egyaránt fel tudják használni, jelentősen megnövelve mindkét módszerrel a bevételeiket. Az előadáson elhangzott, hogy a  RateMate megoldásait ma már 39 magyar, osztrák, bolgár, román szálloda használja (köztük a Mellow Mood Group 12 szállodája, az Aria Hotel Budapest, az InterContinental Budapest és a Hilton Sofia), a releváns események számon tartására ill. a versenytárs szállodák árainak az összehasonlítására.

 

Az előadásokat Mario Clemente, a Bookassist bécsi képviselője zárta, aki több statisztikára is hivatkozva egyértelműen kijelentette, hogy az európai szállodák számára égetően fontos, hogy csökkentsék az OTA-któl való függőségüket, épp úgy, ahogy ez már az USA-ban megtörtént. Az OTA-k szerepe az online értékesítésben megkerülhetetlen, viszont fontos, hogy a szállodák egy stratégia mentén alakítsanak ki egy egészséges egyensúlyt a saját online értékesítési csatornáik ill. az OTA-k online értékesítési csatornái között.

Bővebb információ a workshopot szervező cégek honlapjain található:

IDeaS: www.ideas.com

RateMate: www.rate-mate.com

Bookassist: www.bookassist.org