Egyedi borospalackot terveznek Egerben

Forrás: MTI

 2018. július 10. 10:49

Egyedi palack készül az Egri borvidék csúcsminőségű borai számára. A tervek szerint egy év múlva, a következő Bikavér Ünnepen már az új, egyedi palackból töltik a vendégek poharába a hazai vörösborok közt elsőként hungarikummá nyilvánított Egri Bikavért.

„Az egriek és a környékbeliek köszönettel és tisztelettel tartoznak az itt élő, itt tevékenykedő szőlészeknek és borászoknak. Ezek a szakemberek a szőlő és a bor tiszteletére alapozva évről évre képesek csúcsminőséget előállítani. Nekik köszönhetően az Egri borvidék ma már nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is kimagasló minőséget képvisel, így – a Szekszárdi és a Tokaj-hegyaljai borvidék mintájára – megérdemel egy összetéveszthetetlen, egyedi és az ezen a tájon készülő csúcsborokhoz méltó palackot, mely egyszerre jelképezi a minőséget, a hagyományok tiszteletét és a modernséget” – mondta Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

A Szekszárdi és a Tokaj-hegyaljai borvidék példáját követik Egerben

Fotó: pixabay.com

Emlékeztetett arra is, hogy a borok olimpiájaként is emlegetett Challenge International du Vine-n, a franciaországi Bordeaux-ban az egri borok idén immár nem először szerepeltek a legjobban Magyarország összes borvidékének termékei közül. Nyitrai Zsolt a XXII. Egri Bikavér Ünnepen felkérte az érintett borászokat, tegyenek javaslatot az egri palack kialakítására és arra, hogy a borvidék mely nedűit tartalmazzák majd. Határozott célja, hogy legkésőbb egy év múlva, a következő Bikavér Ünnepen már az új egyedi palackból töltsék a vendégek poharába a hazai vörösborok közt elsőként hungarikummá nyilvánított Egri Bikavért.

Kapcsolódó cikkek

Hungarikum az Egri Bikavér

2017. március 22.