Életet mentett Bolla Tamás, a Corinthia Hotel Budapest biztonsági vezetője

Forrás: turizmus.com

 2016. május 10. 14:58

Újraélesztéshez riasztották hétfő délelőtt a mentőket a Corinthia Hotel Budapestbe, egy idős szállóvendéghez. Kiérkezésükig Bolla Tamás, a szálloda biztonsági vezetője szakszerű újraélesztést végzett, sőt, a hotel félautomata defibrillátor készülékét is használta.

A mentők átvették az újraélesztést, újabb beavatkozásokkal stabilizálták a beteg állapotát, akit így kórházba is tudtak szállítani.

Az Országos Mentőszolgálat nyilatkozata szerint „Hirtelen szívmegállás esetén a beteg életben maradási esélyét az időben megkezdett újraélesztés jelenti. Ebben az esetben elmondható, hogy a szálloda felkészültsége és biztonsági vezetőjük példamutató helytállása életmentőnek bizonyult."

Bolla Tamás nem csak az adott pillanatban cselekedett gyorsan és szakszerűen. Az újraélesztés sikerét az az alapos előkészítő munka tette lehetővé, amelyet szintén ő vezetett. Ennek során a szálloda felszerelte magát a gyors és hatékony beavatkozásra alkalmas félautomata defibrillátor készülékkel és kiképezte munkatársait annak alkalmazására.