Elhunyt Harbula Gyula

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 10. 15:30

Életének 78. évében elhunyt Harbula Gyula, a magyar szállodaipar egyik meghatározó alakja, az egyik legsikeresebb magyar szállodalánc – az egykori Pannonia Szálloda és Vendéglátó Vállalat, majd a Pannonia Hotels, később az Accor-Pannonia Zrt. – korábbi vezérigazgatója és igazgatósági elnöke.

Korábban történt

Harbula Gyula (1940–2018) Közgazdasági Egyetemet végzett, majd a Gellért Szállóban kezdte szakmai karrierjét. Franciaországi ösztöndíjjal a párizsi Prince des Galles Szállodában szerzett nemzetközi tapasztalatot és kiváló francia nyelvtudást a német és angol mellé. Négy évig az IBUSZ párizsi képviseletének igazgatója. Több mint negyven évig dolgozott a Pannoniánál  illetve a Pannonia-Accor vállalatnál különböző vezető beosztásokban, úgymint Ferihegyi repülőtéri igazgató, kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, vezérigazgató, s az igazgatótanács elnöke. Kitüntetései: Pro Turismo, a francia Ordre de Merit, a Becsületrend lovagja – olvasható az MSZÉSZ szerkesztőségünkhöz elküldött közleményében.

Harbula Gyula 75. születésnapján felvágja és szervírozza az ünnepi tortát

Fotó: turizmus.com

A nyugdíjas éveiben is aktívan tevékenykedett szakemberről legutóbb akkor adtunk hírt, amikor a szakma köszöntötte őt 75. születésnapja alkalmából.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Aubel Ervin

2018. szeptember 04.