Extrém sport sziget megnyitó Abádszalókon!

 2013. július 10. 13:33

Magyarországon egyre nő azoknak a tábora, akik nyáron többre vágynak a jól megszokott, strandolásnál, lángos evésnél, vagy napozásnál. Őket célozta meg az abádszalóki Butik Design Rooms panzió és a hozzátartozó 180 nm-es lebegő sportsziget, a Csapcse Beach.

Az idei nyár új szenzációjaként emlegetett Beach, június 22.-i merőben új stílusú megnyitója, a Tisza-tavi éjszakai, "teliholdas wakesurfözéssel", minden résztvevő számára felejthetetlen volt.

A Beach-et felavató rendezvényt természetesen egész naposra tervezték. Napközben, DJ szolgáltatta a zenét és számtalan vízi sportot lehetett kipróbálni. A késő délutáni naplementében, amikor a tó partjának egyik oldalán nyugszik le a nap, míg a másikon éppen jön fel a telihold, a profi edzőkkel ellátott csapatok újból vízre szálltak, hogy részesei legyenek az éjszaki wakesurfözés páratlan élményének.

A hangulatot fokozta, hogy a tulajdonos szerint,- aki közel húsz éve hódol már a Tisza-tavi vízi sportoknak - ezeken az estéken a telihold olyan erős fényt ad, hogy a wakesurföst húzó hajó kötelező lámpáján kívül nincs szükség más világításra, ráadásul olyan kellemes meleg ilyenkor az idő, hogy hiába köszöntött be az éjszaka, nem kellett bekapcsolni a stégen a melegítőket.

Azok számára, akik inkább a nappali elfoglaltságokat keresték, az országban elsők között lehetőségük volt kipróbálni az Air-supozást, vagy más néven paddle boardozást. Ennek a modern, könnyen kezelhető sporteszköznek a segítségével a vendég olyan, eddig többnyire csak természetfilmekben látható tiszai lagúnákba is eljuthatott, ahová motoros hajóval nem lehet bejutni.

A vízi sportlehetőségek mellett, rendelkezésre álltak még kerékpárok és segvay-ek is, amikkel Abádszalóktól akár egészen Tiszafüredig el lehetett menni, vagy akár Poroszlóra is, ahol többek között Európa legnagyobb édesvízi akváriuma is található.

További információ: www.butikrooms.com