Felfüggesztették a Sármellékre érkező orosz chartereket

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 18:15

Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre, de az év második felében már várhatóak charterek Oroszországból.

Papp Gábor, a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t működtető Hévíz polgármestere felidézte, hogy már az elmúlt hónapokban is volt némi bizonytalanság akörül, hogy elindulnak-e március végén a heti járatok a moszkvai Vnukovo reptér és Sármellék között. A rubel árfolyamának jelentős ingadozása, illetve az orosz gazdasági helyzet miatt vált kétségessé a heti járatok indulása, s ezeket végül az Utair légitársaság fel is függesztette.

A hévízi önkormányzat az Utairrel, illetve más légitársaságokkal is tárgyal, ezek eredményeként pedig várhatóan az év második felében indulhatnak el charterjáratok Moszkvából Sármellékre – jelezte Papp Gábor.

A polgármester hozzátette: nem egyedül a sármelléki repülőteret érinti ez a probléma, hiszen világszerte több jelentős repülőtér is azzal kénytelen szembesülni, hogy orosz járatokat mondanak le, kevesebb gép érkezik. Orosz turisták ennek ellenére most is jönnek Hévízre, csak nem közvetlenül, hanem budapesti vagy bécsi leszállással.

A repülőtéren az oroszországi helyzet miatt idén lassabb forgalomnövekedésre számítanak, de így is legalább 36 ezer utast várnak.