Ha ősz, akkor itt a Bordói November

Forrás: turizmus.com

 2016. november 27. 17:02

A borok szerelmeseinek kedvenc találkozóhelyén, a Corinthia hotelben már megszokott, hogy késő ősszel a minőségi vörösborok mustrájára kerül sor. Idén már harmadszor szerveztek bordói kóstolót.

Ezzel a szervezők azt kívánják hangsúlyozni, hogy a hazai borvidékeken is kiválóan teljesítő cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot szőlőfajták nagyobb odafigyelést igényelnek.

Időközben elindult a Borkollégium úgynevezett Pop-up Schoolja is, amely a hagyományos mesterkurzusokhoz képest rövidebb, kötetlenebb előadásokon ismerteti meg az alaposabb tudásra és elmélyült kóstolásra vágyókat ezekkel a fajtákkal és a legújabb nedűkkel.

Nekik szólt a Cúscsborok terme is, maga a rendezvény viszont ezreknek – délután 5 óra körül a ruhatárak már szinte túlcsordultak a kabátoktól, a termek pedig a mélytüzű, vagy éppen légiesen könnyed, gyümölcsös borokat megkóstolni vágyóktól.

A legjobbak között is különlegesnek számított a Havas és Tímár Pincészet 2013-as Franomja, ami igazi kézi mestermunka, a Liszkay Borkúria 2012-es Cabernet Sauvignon-ja és a Tüske Pince 2012-es Baranyavölgyi Cabernet Franc-ja.

Gajdosék borainak tiszta, ugyanakkor mégis harsogó friss ízvilága nem véletlen: a nürnbergi Biofach rangos díját nyerték el vele. Ott volna a helyük számos nyugat-európai bioélelmiszer áruház polcain, no meg a hazai szupermarketekben sem sokáig árválkodna.