Ingyen szállás, házi kedvencek gondozásáért

Forrás: Vagabond.se

 2017. január 30. 15:15

Ez nem Airbnb, nem is kanapé surfing, bár szellemiségében inkább az utóbbihoz hasonlít. A házi kedvencek gondozása fejében ingyen szállást kínálnak egy ausztrál honlapon, míg a gazdi ugyancsak nyaral valahol.
Kérdés persze, ki foglalkozik a kutyusokkal, míg egész nap a várost járod...

"Mit szólnál ahhoz, ha szálláshely fejében két skót terriert etetnél és sétáltatnál mondjuk Brisbane-ben? Vagy négy nyuszit gondoznál Hollandiában?" Az ausztráliai Brisbane-ben több ilyen hirdetés is található.

A háziállatokat kedvelő világjáró ezen feladhat egy hirdetést, mielőtt egy szállodai szoba foglalása mellett döntene. Ezen a honlapon 140 különböző országban lehet ingyen szállást találni a kis kedvencek gondozása fejében.

Előbb regisztrálni kell a honlapon, egyben útlevéllel igazolni a személyazonosságot, és be kell mutatni egy papírt a büntetlen előéletről.

De ha mindez megtörtént, és valaki igazán szereti a háziállatokat, akkor nagy az esélye rá, hogy ingyenes szálláshelyet talál a világ legtávolabbi pontjain. Ez olyan utasoknak is jó, akik nem szeretnek esténként egyedül lenni egy szállodai szobában – jegyzi meg a Vagabond.se cikkírója.