Innováció az Alkotmány utcában

Forrás: turizmus.com

 2019. június 03. 15:29

A napokban zajlik a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szállodai vendéglátás szakos hallgatóinak gyakorlati vizsgája a Danubius Hotels két szállodájában.

A szállodai vendéglátás tantárgy záróvizsgája már több mint egy évtizede a Danubius Hotels Zrt. szállodáiban zajlik, ebben a szemeszterben a Hotel Gellért és Hotel Flamenco adott otthont neki.

Az egyetem turizmus-vendéglátás képzés, turizmus specializációs II. éves hallgatói a szemeszter során Hegedűs Péter mesteroktató irányításával ismerkedhettek meg a hazai és nemzetközi gasztronómiai kultúra alapjaival, bepillantást nyerhettek a szállodai vendéglátás működésébe.

A vizsgavacsora során a hallgatók azt a feladatot kapták, hogy jelenítsék meg egy-egy desztináció kulturális és turisztikai helyszíneit, közben a „Chef de rang systéme” alapján szervírozzák a Müncz Gábor és Altbäcker György executive chef által összeállított menüket. Minden estén sztárborászok engedtek bepillantást életükbe, akik meséltek kiváló boraik megszületéséről, sikereikről.

Pillanatkép a vizsgavacsoráról

Fotó: BGE

A rendezvényeken elismert szakemberek is részt vettek, megjelent Bódis József oktatásért felelős államtitkár, valamint turisztikai vállalkozások és szakmai szervezetek vezetői, többek között Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke és Molnár Judit, a MUISZ elnöke.