Jövő-t-Evő programsorozat a vendéglátóhelyek fenntarthatóságáért

Forrás: turizmus.com

 2015. április 13. 11:47

A civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért.

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

"Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak - ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is." - mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója.

"Az erősödő "zöld" igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat." - tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.

A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

Az első Jövő-t-Evő szakmai fórumra április 29-én kerül sor, a Kőleves Vendéglőben, délelőtt 10 és 12 óra között.