Jubileum és sárkányok Bükön

Szerző: Horváth Ágnes

 2016. június 06. 13:58

Idén ünnepli 30. születésnapját a Danubius Health Spa Resort Bük, amely 1986. áprilisi nyitása óta a Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb szállodája, elismerésre méltó foglaltsági, minőségi és népszerűségi mutatókkal.

Gyógy-, fitnesz- és wellness-szolgáltatási palettájának folyamatos bővülésére az utóbbi öt évben markáns családbarát fejlesztések tették fel a koronát. A 2012 novemberében bevezetett all inclusive üzemeltetés, valamint a 2012. október és 2013. szeptember között, az Új Széchenyi terv keretében, az Európai Unió támogatásával felépült gyermek élményfürdő és játékbirodalom napjainkra egyértelműen visszaigazolták a többgenerációs wellnesstrendekhez való alkalmazkodás sikerét.

 

A svéd szállótól a wellnessoázisig

A nyolcvanas évek közepén svéd hitelkonstrukcióban épült hotel sokáig „a svéd szálló” néven volt ismert. Az akkori hatalmas kukoricaföldek között felépített négycsillagos létesítmény a mai napig megtartotta közös helyiségeinek, vendéglátó egységeinek svéd elnevezéseit. Így továbbra is üzemel például a Nils Holgersson étterem, a Wasa söröző, az Apothek Drink bar vagy éppen a Björnen, Älgen, Tre Kronor termek.

A szálloda már nyitásakor elhíresült sportszolgáltatásainak szokatlanul gazdag kínálatával, innen „a sporthotel” kifejezés, amely a hosszú évekig használt Thermal és Sport Hotel névre utalt. A tenisz, a squash, a bowling, a fitneszterem és a különféle mozgásprogramok korlátlan igénybevételi lehetősége már akkoriban megalapozta a mai igazi all inclusive kínálatot. A szépítő kozmetikai kezelések, a kényeztető wellnessmasszázsok vagy regeneráló gyógykezelések pedig korosztály rendelkezésére állnak, hiszen a szálloda egyedülálló módon, még a gyermekeknek is kínál wellnesskezeléseket, masszázst és kádfürdőt, sőt a gyógytornászok aktív közreműködésével mód van a gyakori lúdtalp, allergia és gerinc problémák megelőzésére és javítására.

 

A klasszikus gyógyszállodának felépített, termálvizes medencével, orvosi szolgáltatásokkal, komplex gyógykezelésekkel és számos fitnesslehetőséggel felvértezett, majd a kor elvárásainak megfelelően élménymedencével és szaunavilággal gazdagított szálloda népszerűsége gyorsan felfelé ívelt a külföldi kúrás vendégek és a szabadidős wellnessvendégek között. Az egyre szaporodó számú elégedett és visszatérő vendég generálta a „Van már kedvenc szállodája” szlogent, amely elismerés és kihívás is egyszerre, hiszen a szállodához ragaszkodó, lojális törzsvendégek megszerzése és megtartása csakis egyre emelkedő minőségi színvonallal és egyre bővülő palettával lehetséges. A bel- és külföldi családosok megnyerése érdekében pedig további szolgáltatásokat vezettek be.

 

Danubius-sárkányok

A gyerekekre való odafigyelés a szálloda minden részében tetten érhető. Így az étteremben teljesen természetesnek hat a külön nekik szóló étel-italajánlat, az etetőszékek, a színes műanyag-tányérok és evőeszközök. A legkisebbeknek külön medencetér is készült, a nagyobbak pedig – ha éppen kifáradtak a hatalmas kertben való rohangálásban, a trambulinon vagy a petanque-ban – társasjátékokat kérhetnek a recepcióról, rossz idő esetén pedig az alagsori „játéktermekben” csocsózhatnak, bowlingozhatnak vagy sakkozhatnak.

 

Mi több, a kicsiknek különleges attrakciók is készültek Bükfürdőn, hiszen a Danubius saját brandje, a Bubbles Club animátorai és négy kedves sárkánya azonnal belopják magukat a kicsik és nagyok szívébe. Mi több, a szállodalánc gondozásában idén tavasszal megjelent Felhőhegyi Balázs Sárkánykalandok I. – A bükfürdői kalamajka című mesekönyve a szálloda 336 szobájába kalauzolja el az olvasókat, akik aztán a valóságban is kipróbálhatják a titokzatos szobát.

És ahogy Katz Péter, a szálloda igazgatója a múlt hétvégi sajtóúton fogalmazott: az animációval nemcsak a gyerekeket, hanem szüleiket is szórakoztatják, hiszen amíg a szakképzett személyzet foglalkozik a legkisebbekkel, a felnőttek is tudnak időt szánni magukra.

A fejlesztések pedig szemmel láthatóan meghozták gyümölcsüket: a szálloda jövedelmezősége az elmúlt három évben megduplázódott, és éves szinten 75 százalékos foglaltsággal büszkélkedhet. Ám a munkálatok nem állnak le, a tervek szerint még idén teljesen megújul az ötödik emelet, és további fejlesztések is várhatóak, amelyek alapja a vendéglátás.