Közös fejlesztésbe kezd Óbecse és az Aquaprofit

 2011. március 07. 15:06

Március 4-én együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Bojan Pajtić tartományi kormányelnök, majd az Aquaprofit Zrt. és a Vajdaság egyik hagyományos fürdővárosa, Óbecse polgármestere. Óbecse önkormányzata fürdő - és szállodafejlesztési, vízi közmű, megújuló energetikai és távhő - beruházások megvalósítását tervezi.

Fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához az Aquaprofit Zrt.-t nemzetközi felhívás keretében választotta ki.
A Knézi Péter polgármester, illetve Udud Péter vezérigazgató által jegyzett megállapodás szerint a két fél közös gazdasági társaságot hoz létre a komplex fejlesztési program első lépéseként megvalósuló termálfürdő - és kapcsolódó kereskedelmi szálláshely felépítésre. A fejlesztési program koncepcióját, sikeres hazai fejlesztéseinek mintájára építve, az Aquaprofit Zrt. készíti el.
Az Önkormányzat a fejlesztésekhez szükséges területek hasznosítási lehetőségét és a termálvíz hasznosítási jogát, az Aquaprofit a fejlesztések megvalósításához szellemi tőkét biztosítja. Többek között kínai, orosz és román érdeklődés után sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy a magyar cég ásvány-, ivó- és termálvizek hasznosításával kapcsolatos know how - ja keresett és értékes exporttermék.
Az Aquaprofit Zrt. bízik abban, hogy e megállapodás hosszú távú, eredményes együttműködést indít el a Vajdaságban és például szolgál további, hasonló programok előkészítéséhez is.