Magyar szállodákat díjaztak az International Travel Awards versenyén

Forrás: turizmus.com

 2022. július 13. 17:51

Európa legjobb családi hotele elismerést nyerte el az Avalon Resort & Spa, míg Magyarország legjobb ötcsillagos szállodája lett a Botaniq Turai Kastély.

Az International Travel Awards verseny értékelési folyamata összetett és számos szempontot figyelembe vesz. Keretein belül egy szakmai zsűri, meghatározott szempontrendszer alapján vizsgálja meg az egyes indulókat, nagy hangsúlyt helyezve a szálloda szolgáltatásaira, kialakítására, illetve arra is, hogy a személyzet hogyan viszonyul a vendégekhez. Emellett a wellness- és spa-szolgáltatások, valamint a gasztronómiai kínálat, a hotelek éttermei is külön értékelési pontot képeznek mind minőségükkel, mind pedig a szolgáltatásuk színvonalával.A nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak idén is. A többkörös kiválasztási folyamat után, a vendégek, illetve a szakmai zsűri szavazatai döntöttek abban, hogy az egyes kategóriák élére melyik induló kerüljön győztesként.

 

Magyarország legjobb ötcsillagos szállodája

A Botaniq Turai Kastély, tavalyi sikerei után, idén ismét versenybe szállt az International Travel Awards nemzetközi turisztikai versenyén. A tavaly „A Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” címet elnyerő szálloda idén Magyarország legjobb ötcsillagos szállodájának címéért indult, amelyet a közönség és a zsűri szavazatainak köszönhetően el is nyert – tájékoztatta lapunkat a hotel.

A Botaniqban a múlt és a jelen tökéletes összhangjához társul a számtalan minőségi szolgáltatás

Fotó: BDPST

„Csakúgy, mint a tavalyi siker, az idei elismerés is nagy megtiszteltetés, hiszen megmutatja munkánk igazi gyümölcsét. A Botaniqban minden nap arra törekszünk, hogy vendégeink a legkiválóbb szolgáltatást kapják és egy igazán egyedülálló, különleges környezetben pihenhessenek. Az újabb elnyert díj megmutatja, hogy mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten jól teljesítünk, hiszen a vendégeink mellett a szakmai zsűri véleménye is megmutatkozik a döntésben” – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

A kastély vendégei számára ott-tartózkodásuk minden pillanatában igyekszik átadni nemcsak a prémium szolgáltatások élményét, de az egykori főúri kastély történelmét is. Éttermében, a Clarisse-ban, a kastély környezetével szoros kapcsolatban kialakított fogások és Schossberger Klára festményei fogadják a látogatókat, az épületen végig haladva pedig megannyi, eredeti szépségében pompázó építészeti elem és díszítés repíti vissza őket a múlt századokba. A kastélyban kül- és beltéri medencék, spa-részleg, valamint az újonnan kialakított beltéri és kültéri fitneszszolgáltatás segíti a feltöltődést.

 

Európa legjobb családi hotele

Idén több mint hetven ország jelöltjei közül a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa-t választották Európa legjobb családi hotelének (Best Family Resort).

A verseny színvonalát mi sem példázza jobban, mint hogy a korábbi évek nyertesei között olyan nagy nemzetközi szállodaláncok egységei találhatók a világ minden pontjáról, mint a Kempinski, a Hilton vagy a Four Seasons.

Az Avalon Resort & Spa különlegessége, hogy számos aktív és passzív pihenési lehetőséggel várja a családokat

Fotó: Avalon Resort & Spa

„Szállodánkat egy többlépcsős folyamat során bírálta a szakmai zsűri, ahol többek között a szállodai szolgáltatásokat, vendégvéleményeket és social media jelenlétet is pontozta a bizottság. Az elbírálás során a legnagyobb pontszámokat egy harmincnapos szavazási periódusban lehetett összegyűjteni, ahol szállodánk – a zsűri szavaival élve – lenyűgöző teljesítménnyel, közel ötezer pontot szerezve érdemelte ki az Európa legjobb családi hotele 2022 címet” – mondta el az elismeréssel kapcsolatban Tóth Eszter Anna, az Avalon marketingigazgatója.

A díjnyertes magyar szálláshely különlegessége, hogy számos aktív és passzív pihenési lehetőséggel várja a családokat, mint például az egyedülálló erdei elektromos gokartpálya és az év minden napján felhőtlen szórakozást nyújtó Maya Játékbirodalom. A természet közelségében pihenni vágyók két étteremben is élvezhetik a különböző konyhák ízeit, emellett exkluzív borszalon, a Vino Salone is várja a különlegességek kedvelőit.