Magyar vízumközpont nyílik Kijevben

 2014. április 22. 16:39

Az ukrajnai ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálása céljából magyar vízumközpont nyílik Kijevben - tájékoztatta kedden az MTI-t a kijevi magyar nagykövetség.

A közlemény szerint a vízumközpontot szerdán ünnepélyes keretek között Bayer Mihály nagykövet nyitja meg, az eseményen jelen lesz Andrij Olefirov ukrán külügyminiszter-helyettes és Volodimir Bondarenko, a kijevi városi adminisztrációs hivatal elnöke, képviselteti magát az OTP Bank és a Wizzair, valamint más utazási irodák is.

A központ április 25-től kezdődően fogad vízumkérelmeket, amelyek előzetes bejelentkezés nélkül adhatók be. A vízumközpont az Ukrajnában tartózkodó, bármely állampolgársággal rendelkezők kérelmeit befogadja, kivéve a tartózkodási engedély átvétele céljából D-vízumot igénylőkét. Utóbbiak továbbra is kizárólag a nagykövetség konzuli részlegén terjeszthetik elő kérelmeiket.
A vízumközpontot a londoni székhelyű VFS GLOBAL cég üzemelteti, amely 20 euró szolgáltatási díjat számol fel a kérelmek átvételéért, továbbításáért és átadásáért. A vízumdíjak változatlanok maradnak.
A központ megnyitása után a nagykövetség konzuli részlegén előzetes - telefonos vagy internetes - regisztrációt követően változatlanul benyújthatóak lesznek vízumkérelmek.
Később - ha van rá igény - más ukrajnai nagyvárosokban is nyílhatnak magyar schengeni vízumkérelem-átvevő központok, lehetőséget biztosítva a vízumkérelmek leadására minél több helyszínen az ukrán állampolgárok minél szélesebb köre számára.