Megnyílik az óbudai Gázlámpa Kioszk

Forrás: turizmus.com

 2016. május 01. 17:01

Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án speciality kávézóvá alakul.

A Fő tér a kerületi idegenforgalmi fejlesztések egyik legfőbb bázisaként egész évben számtalan tematikus rendezvénysorozatnak és ünnepi fesztiválnak ad helyet, mindemellett a budapesti és országos turizmus erősítésében is aktív szerepet vállal. Ezt a célkitűzést  2014 óta a Fő téren található Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont fogja össze, mely egy közösségi térbe helyezett „kerületi tourinformként" működik, ahol többek között kulturális programajánlók, turisztikai információk és országos jegyirodai szolgáltatások is elérhetőek. A infópont a külföldi érdeklődők számára is hasznos, a tájékoztatást több nyelven beszélő munkatársak látják el.


Az Esernyős komplex kulturális szolgáltató központként a saját szervezésű programjain túl a minőségi vendéglátás igényeit is kielégíti. Innovatív szemléletmódjának köszönhetően most újabb gasztronómiai érdekességgel bővül. A Fő tér közepén álló, évekig kihasználatlanul hagyott, leromlott állapotú ipari épület, mely egykor az Óbudai Gázgyár gázátadó állomásaként működött, nemrégiben átfogó rekonstrukción esett át és az Esernyős profiljába illeszkedő új funkciót kapott.

A Gázlámpa Kioszk, mely az adventi ünnepek alatt karácsonyi finomságaival és adománygyűjtő akciójával már sikeresen bemutatkozott, Óbuda Napjától speciality kávézóként nyitja meg kapuit. Teraszán egész nyáron többek között világos pörkölésű (La Marzocco espresso géppel készült) kávékülönlegességeket, hideg-meleg italokat, süteményeket és egészségtudatos ételeket fogyaszthatnak az arra járó, ínyencségekre nyitott vendégek. A kávékultúra fejlődésének új hullámát képviselő speciality kávézók budapesti térhódításához csatlakozva a Gázlámpa Kioszk színvonalas kínálatával, esti programjaival és hétvégi nyitva tartásával minden bizonnyal hozzájárul majd az óbudai Fő tér pezsgő kulturális életéhez.