Megnyílt a Hungarikum utca a Nagycsarnokban

Forrás: turizmus.com

 2015. június 18. 16:05

A Fővám téri csarnok alagsorában megnyílt a Hungarikum utca. Azzal a céllal tematizálták az eddig csak a savanyúságosok és halasok birtokolta területet, hogy a külföldi turisták és a hazai vásárlók szélesebb körű kiszolgálása egyben a nemzeti értékek népszerűsítésének eszköze is legyen.

A vásárlóutca két végén mai építészeti különlegességek szemléltetik, hogyan fér meg egy térben a tradíció és a modernitás. Többek között itt kapott helyet Domokos Gábor Gömböc nevű találmánya, amely a sanghai világkiállítás egyik szenzációja volt.

 

A 140 méteres passzázson jellegzetes magyar termékek várják a vásárlókat. Nem a hungarikum védettséget szerzett élelmiszerek, hanem azok, amelyek a hazai és a külföldi vásárlók tudatában Magyarországhoz kötődnek, és tovább erősítik termékeink, gasztronómiánk jó hírnevét: a fűszerpaprika, a gyulai és a csabai kolbász, az akácméz, a tihanyi levendula, a tokaji aszú, a libamáj, a szikvíz, a Zsolnay porcelán, a Béres csepp, a pálinka és az Unicum. Az utcán magyarul és angolul is olvasható a termékek története.

A Hungarikum utca végén 22 magyar borvidék kapott bemutatkozási lehetőséget. A Magyar Bor Akadémiával kialakult együttműködés eredményeként emlékfalat állítanak az év borászainak.

Fotók: Piaconline.hu


A műemléki védettséget élvező Nagycsarnok, amelyet 2013-ban a CNN Travel csatorna Európa legszebb piacának választott, azt reméli, hogy az új látványosság eredményeként több időt töltenek a csarnokban a vásárlók, ami tovább élénkítheti a kereskedelmi forgalmat.