Ágazati képzőközpontot kapott a turizmus-vendéglátás Miskolcon

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. november 08. 19:28

Miskolci Gasztro Centrum néven, 310 millió forintos beruházással, ágazati képzőközpontot adtak át a turizmus-vendéglátás területén a városban szerdán.

Az ágazati képzőközpontokat azért találták ki, hogy a diákok szert tehessenek arra a tudásra, amelyet a vállalatok igényelnek, és akár olyan eszközökkel tanuljanak, amelyekkel a cégek is dolgoznak. Mindezt azért, hogy a valós, gyakorlati életben felkészülten vegyenek részt a vállalatok életében – emelte ki Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az átadóünnepségen.

Az ágazati képzőközpontok megadják a lehetőséget annak bizonyítására, hogy a képzés az iskolák és a vállalatok közös munkájával lehetséges, és együtt olyan hatékonysággal tudnak minőséget produkálni, ami külön-külön nem lehetséges – hangoztatta.

A Miskolci Gasztro Centrum új vendégtere

Fotó: Miskolci Gasztro Centrum / Facebook

 

 

Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója rámutatott arra, hogy a városrészben kiemelkedő a Miskolci Gasztro Centrum jelentősége, a központ elsősorban a szakmai oktatást fogja szolgálni.

Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a beruházás mintegy 310 millió forintból jött létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) részeként, az Európai Unió támogatásával. A fejlesztés során 870 négyzetméter újult meg, emellett korszerű konyhaberendezéseket és új bútorzatot szereztek be. Hangsúlyozta, a turizmus-vendéglátás stratégiai ágazata Miskolcnak és a vármegyének egyaránt, ezért egyre nagyobb "szeletet" jelent a gazdaság szempontjából is.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a Miskolci Gasztro Centrum a Miskolci Szakképzési Centrum első ágazati képzőközpontja, feladata a szakirányú oktatás szervezése és megvalósítása, a duális képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása.A szakképzési centrum mellett alapító tag az Avalon Park Kft., a Zip Brewhouse Kft., a Calimbra Hotel tulajdonosai és a Végállomás Éttermet működtető vállalkozás is.