Nagy siker volt a SPA-CE

 2013. október 07. 16:35

Ahogy arról beszámoltunk, ötödik alkalommal, de első ízben Szlovénia határain túl rendezték meg Közép-Európa legnagyobb spa és wellness szakvásárát, a SPA-CE 2013 kiállítást. A rendezvénynek a tavaly gyógyhellyé minősített Sárvár adott otthont.

Nem pusztán a település volt a kiállítás helyszíne: a termékek és szolgáltatások a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben mutatkoztak be, ugyanis a standok a medencék partján kaptak helyet.

 

Látványos, jó helyszínnek bizonyult a sárvári fürdő, a kiállítók és a szervezők is elégedettek voltak a 2013-as SPA-CE eredményeivel. A kifejezetten a szakma képviselőinek szóló kiállítás a Magyar Turizmus Zrt., a Szlovén Fürdőszövetség és a szlovén Gormice rendezvényszervező iroda, a sárvári TDM, valamint a fürdő és három sárvári szálloda együttműködésének eredményeképpen valósult meg. Maradéktalanul teljesült a magyar részvétel célkitűzése: a szakmai vásárlók személyesen is feltérképezték a magyarországi egészségturisztikai kínálatot. A rendezvényen 5 ország kiállítói, és szakmai látogatók széles köre képviseltette magát Észak-Amerikától az európai országokon át az arab világig. Az üzleti tárgyalásokat szakmai konferencia egészítette ki. Az első nap előadásai az orosz és az arab piac foglalási szokásait és a vendégek elvárásait ismertették. A második napon a nyugat-dunántúli régiót és a fürdővárost valamint, a legújabb spa-trendeket és Közép-Európa gyógyszolgáltatásait mutatták be a meghívottaknak. A vásár résztvevői lehetőséget kaptak Hévíz és a budapesti fürdőkultúra megismerésére is, így a program komplex képet adott Magyarország egészségturizmusáról.

 

A kiállítás résztvevői számos eredményes tárgyalást folytattak. Legtöbben az orosz partnerekkel való kapcsolatfelvételt emelték ki pozitívumként, de arról is beszámoltak, hogy számos új partnert sikerült megnyerniük, illetve régi partneri együttműködést is sikerült megújítaniuk. Örömmel vették a délszláv érdeklődést is, ezeket a megbeszéléseket minden bizonnyal továbbiak is követik majd. A megkérdezett kiállítók egybehangzóan megerősítették, hogy a következő alkalommal is résztvevői lesznek a kiállításnak.

– A szervezésben jó és megbízható partereink voltak a magyarok. Nagyon jó választás volt Sárvár, a szlovén és horvát partnerektől is pozitív visszajelzésünk van. A rendezvény sikerét szeretnénk felhasználni a következő hasonló események népszerűsítéséhez. – értékelte a vásárt szervezői oldalról Gorazd Cah, a Gormice rendezvényiroda képviselője. – A csapat bizonyított, egy ilyen rendezvényt fürdőben megrendezni sok munka és nagy siker volt. A 34 résztvevő nagyon elégedett, és az ő véleményük a legfontosabb, ami meghatározza a Spa-Ce jövőjét is – nyilatkozta az ötletgazda, a Szlovén Fürdőszövetség elnöke, Iztok Altbauer a kiállítás után.

 

Nyilatkozatok a résztvevőktől:

Kiszela István, Spirit Hotel Thermal Spa *****: Nagyon pozitívan értékeljük ezt a rendezvényt, több, mint tíz partnerrel kerültünk kapcsolatba. A welcome-party elsöprő sikere megalapozta a fokozott érdeklődést.

Haller Ferenc (Sárvár Tourist &TDM NKft.): frenetikus, az ötcsillagos első élmény jó kezdetnek bizonyult. Sárvár nemzetközi hírnevét és a magyar fürdőkultúrát méltón képviseltük. A tervezett tárgyalások száma is a várakozások felett volt, köszönhetően a desztináció iránti hatalmas érdeklődésnek.

Horváth Eszter (Park Inn Sárvár): Nagyon jó volt a szervezés, a rendezvény a vártnál is jobban sikerült. Hasznos tárgyalásokat folytattunk többek között lengyel, szerb és szlovén partnerekkel, és sikerült feleleveníteni néhány régi kapcsolatot.

Horváth-Takács Gabriella (Danubius Zrt.): Elégedett vagyok, flottul ment a program és a szervezés nagyon jó volt, egyébként ez a harmadik részvételünk ezen a vásáron. Voltak irodák, akiket ismertünk, de a többség új partner volt.

Szabó József (Hunguest Zrt.): Nagyon elégedettek vagyunk, mert olyan új kapcsolatokra tettünk szert, amelyek segítségével 2014-re hotellánc szinten is megjelenünk a tour-operátorok katalógusában. Erős volt az orosz piaci érdeklődés, de Németországból is sikerült régi partnert újra megnyerni. A délszláv érdeklődésnek is nagyon örültünk, amit jövő héten a belgrádi prémium napon további üzleti tárgyalás követ.

Dusek Mónika(Saliris Resort& Spa Konferencia Hotel****superior): Összességében nagyon tetszett, a megbeszélt időpontokon kívül is voltak hasznos üzleti tárgyalások, a jövő évi rendezvényen is részt kívánunk venni.

Kiss Dóra (BGYH Zrt.): Ez az első részvételünk a Spa-CE rendezvényen, így minden tárgyalás új nemzetközi partnert jelentett. Különösen örülünk annak, hogy a számunkra fontos orosz piacról sok partner keresett meg minket. Örülünk, hogy a partnertalálkozó után lehetőséget kapunk arra, hogy a fürdőket is bemutassunk, a jövőben is szívesen veszünk részt ilyen üzleti találkozón.

Dedák Angéla (Orosháza-Gyopárosfürdő): kisebb fürdőként jelentünk meg és első alkalommal, de volt érdeklődés nagy tour-operátoroktól is, elégedettek vagyunk, a várakozásnak megfelelt az érdeklődés, és az orosz piaci kapcsolatokban is előrelépés történt.

Dr. Ruszikó Ádám (Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület): Pompás szakmai rendezvény volt, ez egy koncentrált és hatékony üzletszerzési lehetőség Közép-Európa egészségturisztikai vállalkozásai számára.