Nem zárnak be a Quaestor-szállodák

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 17:17

A Quaestor-csoport érdekeltségébe tartozó szállodák történetéről, várható sorsáról írt cikket szerdán a Világgazdaság. A Quaestor közleményben reagált, e szerint a győri ETO Park Hotel nem zár be, a mátraházai Lifestyle Hotel Mátra üzemeltetője pedig stabil lábakon áll.

Az ETO Park Hotel Business & Stadium ugyanúgy várja vendégeit a húsvéti hosszú hétvégére, mintha a Quaestor-ügy folyományaként a nyomozó hatóság nem foglalta volna le az egész ETO Parkot és a győri stadiont – írta a Világgazdaság. A lap szerint bár még egyáltalán nem biztos, hogy lakat kerül a győri szállodára, van rá esély, hogy a szellemhotelek népes táborát gyarapítja majd.

A Quaestor-csoport első szállodájába, a Lifestyle Hotel Mátrába pedig a VG szerint jelenleg is keresnek munkatársakat, recepcióst, szakácsot, felszolgálót és szobaasszonyt is felvennének.

Bezárás helyett újabb sikerek! – reagált a Világgazdaság cikkére közleményben a szállodákért felelős marketing- és PR-szakember.

„Amíg sokaknak borús most a hangulata a Quaestor környékén, addig az ETO Park Hotel Business & Stadium munkatársai továbbra is mosolyogva várják a szálloda ügyfeleit" – írták. Hozzátették, hogy a 2012-ben megnyitott hotel rövid idő alatt népszerűvé vált az üzleti utazók körében, magas minőségű szolgáltatásai hiányt pótoltak a helyi szállodai és konferenciakínálatban, aminek eredménye, hogy a mai napig is eredményesen működik mind üzemi eredmény szinten, mind az előre jelzett foglalások alapján.

 

„A szálloda működése teljesen független az élményközpont és a futballklub teljesítményétől, a szállodát a múltban is, és a jelenben is, önálló szállodaigazgató vezetésével olyan tapasztalt szakembergárda irányítja, amelynek kifejezett szándéka és határozott célja, hogy a szálloda változatlan színvonalon működjön tovább. A vezető pozíciókban dolgozó munkatársak és az irányításuk alatt dolgozó csapat a megszokott odaadással és professzionalizmussal törekszik a szolgáltatások magas színvonalon tartására" – hangsúlyozták.

A Lifestyle Hotel Mátra kapcsán közölték, hogy a szálloda és az azt üzemeltető Bérc Hotel Kft. önálló, stabil lábakon álló gazdasági társaság, amely nem áll csődvédelem alatt. „A szálloda üzemelése továbbra is zavartalan, telt házzal várja a húsvétkor is pihenni vágyó vendégeket. A foglaltsági előrejelzések biztatóak, mind az egyéni vendégek, mind a céges rendezvényes csoportok tekintetében. A szálloda kulcsfontosságú pozíciót jelentő munkakörei betöltöttek. A szállodák életében megszokott nagyobb mértékű fluktuációval sem találkozni, a munkaerő-felvétel pont a megnövekedett érdeklődésnek köszönhető, oly mértékű foglaltsági mutatók elé néz a szálloda, amely megköveteli a személyzet számának növelését, továbbá azért, hogy a szolgáltatást igénybe vevők bármikor visszatérve ugyanazzal a magas minőséggel találkozzanak" – fogalmaz a közlemény.