Panziófejlesztés: erdei varázslat Lillafüreden

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2020. február 03. 11:24

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében 47 millió 902 ezer forint pályázati támogatással belsőleg teljesen megújult és nevet váltott a korábbi Ózon Panzió Lillafüreden.

„A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével és 20 millió 529 ezer forint önerő hozzáadásával összesen 68 millió 431 ezer forint értékű fejlesztést valósítottunk meg" – tájékoztatta szerkesztőségünket Bognár Orsolya, a tulajdonos Ózon Gyógyszálló Kft. ügyvezetője.

A fejlesztés eredményeként a szálláshely háromcsillagos minősítést ért el, valamint az új dizájnhoz kapcsolódva az Erdővarázs Panzió nevet vette fel.

Az Erdővarázs Panzió erdős környezetben, a lillafüredi Szent István-barlang bejáratával szemben található, s összesen 14 szobával és 44 férőhellyel várja a vendégeket. Rendelkeznek franciaágyas, két-, három- és négyágyas szobákkal, illetve két családi apartmannal is.

Lillafüreden gyönyörű erdei környezetben fekszik az Erdővarázs Panzió

Fotó: Ózon Gyógyszálló Kft.

A megvalósult fejlesztéssel jelentősen emelték a komfortfokozatot és a minőségi színvonalat is, az új dizájnnal pedig igazi „erdei varázslatot" teremtettek. A szobákban a padlótól a plafonig mindent kicseréltek, valamennyiben  televíziót, hűtőt és széfet is elhelyeztek. Megújult a panzió étterme is, amely új burkolatot és bútorzatot kapott.

A szolgáltatások bővítésére a wellnessrészlegben egy új, nagyobb infraszaunát nyitottak, továbbá kerékpárokat és szánkókat vásároltak. A társaság a saját költségvetéséből a szálláshely recepcióját is megújította, mellette kávézó várja a a vendégeket. Ingyenes internethasználatot is biztosítanak a náluk megszállóknak.

Az értékesítést segíti új honlapjuk, amelyen a vendégek szobát is foglalhatnak. A felújított szálláshely iránt nőtt az érdeklős, ezáltal javult a szobák kihasználtsága – tudtuk meg.

Különleges dizájnt kaptak a szobák

Fotó: Ózon Gyógyszálló Kft.

Az ügyvezető szavai szerint Lillafüredet kivételes adottságai pihenésre, szórakozásra és sportolásra egyaránt alkalmassá teszik. a különleges mikroklímája pedig sokak gyógykezelésére is lehetőséget teremt. Panziójuk programokat is ajánl vendégeiknek, például a helyi barlangokat, a csónakázásható Hámori-tavat, a sport- és kalandparkot, a függőkertet, a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, vagy a közeli diósgyőri várat, illetve a Miskolc-tapolcai barlangfürdőt. Ezek mellett a panzió éttermében, gondozott nagy kertjében és a környező erdei környezetben saját szervezésben különböző családi és cégek rendezvényeket, táborokat tartanak.

Bognár Orsolya azt is elmondta, hogy a mostani fejlesztés megvalósítása a 70 százalékos pályázati támogatás elnyerése nélkül elképzelhetetlen lett volna számukra. Legutóbb az 1990-es években történt beruházás, amikor a panziót új épületrésszel bővítették.

Az árbevételük növekedésétől függően további fejlesztésekben is gondolkodnak. Szeretnének egy téli kertet létesíteni, ahol vállalati tréningek, baráti összejövetelek lennének tarthatók. Hosszabb távon pedig – az elképzeléseik szerint – a szobák számának gyarapítását tűzték ki célul.