Spanyol partybuszok is jönnek idén a Szigetre

Forrás: turizmus.com

 2016. január 30. 12:37

A légi összeköttetésekben tapasztalt jelentős javulás, a magyar turisztikai kínálat és a biztonság a spanyol beutazó forgalomban is éreztette hatását – hangzott el FITUR magyar standján tartott sajtótájékoztatón.

Győri Enikő madridi nagykövet szavait Somogyi Zoltán, a UNWTO ügyvezető igazgatója (képünkön jobb oldalon) is megerősítette: a 2015 decemberében kiadott World Tourism Barometer szerint a közép-európai országokhoz képest is jelentős eredményeket mutathat fel a magyar beutazó forgalom.

A Sziget Fesztivál spanyolországi promóciójáért felelős Inti Pérez Minaya beszámolója szerint a 2015. évi Szigetre csaknem kétezer spanyol fiatal érkezett Budapestre, ami rekordot jelentett. Az érdeklődés akkora, hogy 2016-ban partybusszal is segítik a spanyol fiatalok Budapestre szállítását.

Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. madridi külképviselője a 2016. évi szakmai munkája pilléreit ismertetve hangsúlyozta a 2016. év legjelentősebb eseményeit (Tavaszi Fesztivál, Nyári Fesztivál, Forma–1 futam, Café Budapest és a karácsonyi vásárok), s felhívta a spanyol turisztikai újságírók figyelmét a Bocuse d'Or európai döntőjére.

A külképviselő véleménye szerint a 2015-ös előzetes adatok is megerősítik azt, hogy érdemes volt a spanyol beutazó piacra odafigyelniük a hazai szolgáltatóknak, hiszen november végéig a spanyol beutazó turisták száma 7%-kal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 10,3%-kal növekedett az előző évhez képest. 2015-ben rekordra számítanak: a hazánkba látogató spanyol turisták száma a várakozások szerint meghaladja majd a 150 ezer főt.

A Magyarország standján idén első alkalommal kóstoltatott kürtőskalács a média figyelmét is felkeltette: a helyszínen járt forgatócsoportok tv-műsorban számoltak be az attrakcióról, sokan ennek nyomán látogattak a standra, hogy akár hosszas várakozás árán is kipróbálhassák a finomságot.