Szállodai éjszakák örökbefogadásával lehet segíteni a menekülteknek

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. március 30. 15:09

Szállodai éjszakákat, valamint a későbbiekben transzfereket vásárolhatnak az orosz-ukrán háború elől menekülőket segíteni kívánó cégek, vagy akár magánszemélyek a segítsvelunk.hu oldalon. A rászorulókat, támogatókat és szolgáltatókat összekötő weboldal rendszerbe foglalja a segítségnyújtást.

A két ötletgazdát, a technológiai alkotás izgalmas világát népszerűsítő Skool nonprofit szervezetben több mint 8 éve dolgozó Guzsaly Pétert és Major Attila Gábort, az itthon és Európa-szerte hat különböző üzletágban tevékenykedő Senso Média Zrt. igazgatóságának elnökét a baráti társaságukban tapasztalt óriási segíteni akarás motiválta a projekt megvalósításában - mondták el a Turizmus.com-nak.

 

Egy nyugodt éjszaka a legnagyobb segítség lehet

Az első, ad hoc kitalált, csak a baráti körükben meghirdetett gyűjtésük keretében egyetlen hét alatt 2,5 millió forintot gyűjtöttek össze. Az összeg egyik felét élelmiszerekre, a másik részét azonban már szállodai szobaéjszakák megvásárlására költötték egy, a Keleti pályaudvar közelében lévő szálláshelyen. Önkéntesi munkájuk során ugyanis azt tapasztalták, hogy az éjszakai vonatokkal érkező menekülteknek elsősorban azonnali szállásra és transzferre van szükségük, hogy pihenhessenek, és ezt követően dönthessenek a továbbiakról.

Pilot projektjük sikerrel zárult, a menekültek hálásak, szállodai partnereik pedig elégedettek voltak az adományból megvásárolt éjszakák eltöltése után. Ezen felbuzdulva Guzsaly Péterék nagyobb fába vágták a fejszéjüket: weboldalt hoztak létre a felajánlók és a szolgáltatást nyújtó szálláshelyek összekapcsolására.

A cégek például egy konferenciaétkezés költségéből akár hetekre finanszírozhatnak egy szállodai szobát

Fotó: 123rf.com

Fogadj örökbe egy szobát!

„Olyan rendszerben gondolkodtunk, amely átláthatóan és transzparensen kezeli az adományokat, a menekültek számára pedig hatékony segítséget jelent” – nyilatkozta lapunknak az ötletgazda, hiszen szervezettség nélkül az erőforrások könnyen elforgácsolódnak.

A segitsvelunk.hu domain bankkártyás fizetésre lehetőséget adó webshopként működik, amelyben szállodai szobaéjszakákat és a későbbiekben az igénybevételükhöz szükséges transzfert vásárolhatnak a vállalatok. „A cégek így kevés erőforrással is jót tehetnek, hiszen például egy konferenciaétkezés költségéből akár hetekre finanszírozhatnak egy szállodai szobát” – magyarázta Guzsaly Péter. Ugyanakkor nem csak a felajánlásokat várják, szívesen fogadnak tőlük önkénteseket is, a menekültek fogadása közben felmerülő feladatok menedzseléséhez.

Elsősorban techcégeket szeretnének bevonni a projektbe, korábbi, közös munkáik alatt velük már kiépült az együttműködéshez szükséges bizalom, de természetesen bárki, magánszemélyek is vásárolhatnak náluk. A szálláshelyekkel 25-45 eurós éjszakánkénti áron, heti elszámolással szerződnek. „Nem gondoljuk, hogy a Covid-válság két éve után a fővárosi szálláshelyeknek ingyen kellene felajánlaniuk kapacitásaikat” – hangsúlyozzák. A pályaudvarokról könnyen elérhető hotelek előnyt élveznek, de a transzferek a távolabb fekvő egységek elérésére is lehetőséget adnak majd.

A segitsvelunk.hu jelenleg a Golden Park Hotel csapatával dolgozik együtt, de a hello@segitsvelunk.hu e-mail címen várják további szálláshelyek jelentkezését.

Miközben az ötletgazdák biztosak benne, hogy céges támogatóikat elsősorban a segíteni akarás vezérli, érdemes tudni, hogy vásárlóik kiemelt megjelenési felületet kapnak a Senso Média digitális közterületi reklámhálózatán, az ország szinte összes bevásárlóközpontjában, benzinkúthálózatokon, metrómegállókban, összesen 1578 digitális felületen.